Buzele sunt expuse zilnic la schimbări climatice, produse alimentare, machiaj și obiceiuri nesănătoase de viață precum alcoolul și fumatul, care pot deveni dușmanii lor.
Buzele crăpate nu arată deloc sexy, și în cele mai multe cazuri provoacă durere. Deci, pentru a vindeca și recupera frumusețea buzelor poți utiliza cele 10 soluții naturiste de mai jos:
1. Aplică pe buze un dram de balsam revitalizant cu mentă și mentol.
2. Înmoaie vată în ulei de măsline și aplică pe buze.
3. Cu toate că această soluție nu poate fi pe placul multora, aplică untură de trei ori pe zi pe buzele crăpate, poate fi un bun remediu.
4. Prepară-ți propriul unguent din ceară de albine și ulei de migdale, virgin. Pentru asta, topește ceara și amestec-o cu uleiul de migdale. Așteptă să se răcească și să se întărească din nou – va dura între o jumătate de oră și o oră. În cele din urmă, aplică amestecul pe buze înainte de a merge la culcare și dimineața când te trezești.
5. Taie o bucată de aloe vera si aplic-o pe buze de câte ori simți nevoia să le reîmprospătezi.
6. Aplică pe buze o picătură de cremă hidratantă, înainte de culcare, la fel ca pe față.
7. Hidratează-ți gura un strat subțire de smântână sau unt cu cacao. Acest lucru protejează de uscăciune.
8. Bagă în frigider o jumătate de cană de lapte integral într-un bol de porțelan și lasă-l să stea timp de 3 zile. De îndată ce timpul s-a scurs, îndepărtează grăsimea de deasupra și aplic-o pe buze de mai multe ori pe zi. Laptele poate fi și fiert.
9. Deși poate părea o idee absurdă, dacă ai freca un deget în nas sau în interiorul urechii poți aduna o mare parte din uleiul natural de care au nevoie buzele crăpate.
10. Un alt remediu excelent împotriva buzelor crapăte este uleiul de ricin, care se aplică în strat gros.
RECOMANDĂRI
Pentru a avea grijă de buzele crapăte, îți recomandăm să:
- Renunți la fumat. Acest lucru evită agravarea buzelor crăpate.
- Verifici dacă pasta de dinți pe care o folosești este cea mai bună pentru tine. Pasta de dinţi poate provoca reacții alergice fără să bagi de seamă.
- Consumi apă ce ajută la hidratarea buzelor și a corpului.
- Ai grijă ce mănânci, deoarece unele alimente pot usca și crăpa buzele, cum ar fi piper, muștar, sos de friptură, chili, arahide sau produsele bogate în sare și băuturile alcoolice.
- Renunți să-ți lingi buzele, inclusiv în momentele în care le simți uscate! Chiar dacă se umezesc temporar, enzimele din salivă contribuie la uscarea și crăparea buzelor sensibile. Din acest motiv se recomandă și evitarea balsamului de buze cu diverse arome, care încurajează în mod subconștient linsul buzelor.
- Consumi produse cu vitamine. Este important să consumi alimente ce conțin fier și vitamina B.
- Folosești rujuri cu protecție solară care protejează buzele de factorii agresori. În mod ideal, încercă să utilizezi un ruj cu SPF de 15 sau mai mare.