Meniu de nunta. Alternativa la stilul traditional
Cand vine vorba de nunta romaneasca, meniul reprezinta una dintre acele detalii esentiale de care depinde succesul petrecerii. Nuntasii asteapta cu nerabdare sa vada ce bucate alese vor fi puse inaintea lor si in cele mai multe dintre cazuri, chiar atmosfera serii (vesela sau posomorata) depinde de felul in care Mai mult…
Luna de miere ieftina. Cum ascunzi berea la plaja?
Luna de miere la plaja este una dintre cele mai mari dorinte ale cuplurilor proaspat casatorite. Exista insa si o mare sursa de stress in timpul unei astfel de vacante: plajele private nu accepta sa consumi bere decat daca o cumperi de la ei, evident, la preturi scandaloase. In alte Mai mult…
10 paşi pentru a avea o imagine mai pozitivă asupra corpului tău fizic
1.Apreciază tot ce corpul tău poate să facă. 2.Scrie o listă cu 10 lucruri care îţi plac la tine 3.Aminteşte-ţi că frumuseţea adevărată nu constă doar în fizic, ci şi în suflet 4.Alege să nu te concentrezi doar pe anumite părţi ale corpului şi priveşte-te în ansamblu 5.Înconjoară-te de persoane Mai mult…
Au crescut persecuţiile împoriva creştinilor
În cadrul unei conferinţe de presă, la Paris, directorul asociaţiei „Portes Ouvertes France”, a anunţat o creşere a fenomenului de persecuţie împotriva creştinilor pe parcursul anului 2013. În cadrul acestei conferinţe a fost prezentat un clasament al celor mai afectate 50 de ţări. „Prin „persecuţii” nu se înţeleg doar actele Mai mult…
Câţi bani îţi ia banca într-un an dacă ai salariu pe card
Majoritatea românilor îşi încasează salariile pe card, astfel, o parte din bani rămân băncilor, sub formă de comisioane de administrare şi retragere. De exemplu, dintr-un salariu de 2.000 de lei încasat pe card, un român lasă la bancă anual comisioane de administrare şi de retragere cuprinse între 60 de lei Mai mult…
Ce ştii despre comunicarea paraverbală?
Comunicarea paraverbală se referă la variaţii in folosirea vocii: schimbările de voce, intonaţia, accentuarea unor cuvinte, viteza cu care vorbim, pauzele. Această resursă de comunicare ne permite să punem întrebări, folosind tonul potrivit, ne permite să facem declaraţii sau exclamaţii, ne permite să fim ironici. Comunicarea paraverbală poate fi un Mai mult…
Gândurile negative
Transformă-ţi gândurile negative in pozitive Pasul 1: Gândeşte-te la ceea ce te deranjează, la ceea ce te enervează, la ceea ce te supără deseori, la tot ceea ce simţi negativ în viaţa ta. Pasul 2: Astfel, detectează locul unde simţi aceea durere, senzaţie. Deseori oamenii simţ aceste emoţii în piept, Mai mult…
Acte necesare pentru schimbarea buletinului
Cartea de identitate este un act necesar în multe situaţii cotidiene, iar expirarea acesteia ne poate aduce numeroase probleme. Puteţi preschimba buletinul cu 6 luni înainte de expirarea acestuia, conform prevederilor art.18 alin.(3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Mai mult…
Ingredientele din mezeluri, toxice pentru organism
La micul dejun sau în pachetul de şcoală al copilului, salamul, crenvuştiul sau şunculiţa sunt nelipsite din meniul multor români. Dar puţină lume ştie că aceste cărnuri procesate, consumate zilnic şi în cantităţi mari, pot deveni nocive iar copiii şi adolescenţii sunt predispuşi la riscuri mai mari de a suferi Mai mult…
Ierarhia nevoilor umane
Piramida ierarhiei nevoilor, a lui Maslow, se împarte în cinci etape. Primele trei etape sunt importante, deoarece nu putem urca la celelalte fără parcurgerea lor. Acestea satisfac nevoile de care avem nevoie pentru a trăi cu succes. Nevoile de bază sunt cele mai importante. Acestea sunt nevoile fiziologice, de exemplu: alimentatia, Mai mult…
Energia corpului fizic
„La o persoană sănătoasă, energia corpului fizic apare în aură sub forma unor linii energetice radiante. Această energie poate avea diverse culori, însă de multe ori nu apare asemenea unui nor ce învăluie trupul, ci mai curînd ca fluxuri de energie ce radiază în afara corpului. De cele mai multe ori, Mai mult…
Revelion pe stil vechi
Pentru credincioşii ortodocşi pe rit vechi, anul abia a început. Aceştia au sărbătorit în noaptea dintre 13 spre 14 ianuarie trecerea în noul an, după calendarul iulian. Majoritatea sârbilor, ucrainenilor, ruşilor şi lipovenilor din România şi-au spus „La Mulţi Ani” şi au petrecut toată noaptea de Revelion. Petrecerea a durat Mai mult…
România printre principalii exportatori de cereale
Exporturile de cereale au devenit în ultimii ani tot mai profitabile pentru România, ţara noastră clasându-se printre principalii exportatori de cereale din zona Mării Negre, alături de SUA, Australia, Canada şi Brazilia. În anul 2012 România a exportat porumb în valoare de 773,1 mld.dolari, în scădere cu 2,8% faţă Mai mult…
Modificări în sistemul sanitar
Începând cu luna martie a.c. sistemul sanitar românesc va suferi o serie de modificări. Pachetul de bază de servicii medicale şi pachetul minimal sunt proiectele principale pe care Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a dorit să le finalizeze începând cu acest an. Totodată va fi actualizată şi lista medicamentelor compensate, în Mai mult…
EURES
Înfiinţat în 1993, EURES este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale SEE (ţările UE plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi alte organizaţii partenere. Elveţia participă, de asemenea, la reţeaua EURES. Scopul EURES este de a oferi informaţii, Mai mult…
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.