Dincolo de menținerea greutăți optime, alimentele au drept scop menținerea stări de sănătate a întregului organism; corpul uman are nevoie de enzime digestive pentru a descompune alimentele și nutrienţii (aminoacizi, glucoză, acizi graşi, etc.) pe care îi absorb.
Enzimele digestive au un rol și un impact semnificativ asupra stării de sănătate, își pun amprenta atît asupra stării fizice cît și asupra stării emoționale. Un studiu realizat de un Spital General din Spania a ajuns la concluzia că 90% din migrene pot fi prevenite cu un aport adecvat de enzime.
Buna digestie crește disponibilitatea biologică a nutrienților, îmbunătățește toleranța alimentară și înhibă formarea de toxine și alte substanțe nocive din tractul digestiv.
Iată care sunt cele mai bune alimente care conțin enzime digestive:
1. Papaya
Papaya conține o enzimă numită papaină. În conformitate cu Centrul Medical de la Universitatea din Pittsburgh papaina poate fi deosebit de utilă persoanelor care nu produc suficiente enzime în pancreas, cauzând simptome de indigestie, cum ar fi gaze, balonare și flatulență.
2. Ananas
Ananasul este o mare sursă de bromelaina, care acționează ca un ajutor pentru indigestie, în plus, ajută la reducerea inflamației din organism.
3. Kiwi
Kiwi conține actinidina, o enzimă care acționează ca un catalizator pentru digestia proteinelor.
4. Legume crude
În special legumele verzi conțin o mulțime de enzime digestive; de exemplu, broccoli, țelina și pătrunjel.
5. Miere
Mierea conține enzime digestive ce ajută la îmbunatățirea tranzitului intestinal și la absorbția de nutrienți din alimente.
6. Alte alimente care conțin enzime digestive
Strugurii, mierea nepasteurizată și soia conțin enzime digestive ce ajută la absorbția optimă de nutrienți.
Cele mai multe alimente crude și proaspete conțin enzime digestive, așa ca cel mai important lucru este să consumați aceste alimente, combinate cu o doză de exercițiu cel puțin 30 de minute pe zi pentru a îmbunătăți starea dvs. de sănătate.