Se spune că nu contează cu adevarat ce ai în viaţă, ci pe cine ai alături când treci prin viaţă. Dacă v-aţi hotărât că este momentul să oficializaţi relaţia voastră, veţi găsi aici actele necesare pentru certificatul de căsătorie:
– certificate de naştere în original şi copie (nelegalizată)
– certificate medicale prenupţiale (valabile 14 zile de la data emiterii şi care trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana în cauză se poate căsători)
– buletine de identitate, actele de identitate sau pasapoartele(pentru cetatenii straini si pentru cetatenii romani care domiciliaza in strainatate), original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria)
-declaraţia de căsătorie, care se completează în faţa ofiţerului de stare civilă şi care trebuie să menţioneze dorinţa celor doi de a se căsători, faptul ca au luat cunosţinţă de starea sănătăţii lor şi numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei.
Dacă unul dintre viitori soţi nu se află la prima căsătorie, sunt necesare:
– sentinţa de divorţ în 2 exemplare, ambele rămase definitive şi legalizate, şi timbre fiscale sau chitanţa C.E.C. (în cazul în care căsătoria anterioară a fost încheiată în localitatea unde se oficiază căsătoria);
– în cazul în care căsătoria anterioară a fost încheiată în altă localitate, se va depune un singur exemplar din sentinţa rămasă definitivă şi legalizată.
sau
– certificatul de deces al celui decedat, în original şi copie nelegalizată
– în cazul în care din căsătoria anterioară au rezultat copii şi acestia sunt în îngrijirea soţului/soţiei care se recăsătoreşte, se vor prezenta certificatele de naştere în original şi copie nelegalizată;
De asemenea, nu uitaţi că la starea civilă trebuie să fiţi însoţiti de minimum 2 martori.
Actele trebuiesc depuse cu minimum 10 zile înaintea nunţii la starea civilă.
Căsătoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile în care se cuprinde, atât ziua în care a fost făcută declaratia de căsătorie, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria. După expirarea termenului de 10 zile, căsătoria se poate încheia numai până la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.
Căsătoria poate fi considerată doar un act sau poate fi o oficializare a relaţiei, în fond este decizia voastră ce înseamnă pentru voi acest eveniment.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment