Sunt mulţi absolvenţi care nu reuşesc să îşi găsească de lucru imediat după absolvire. Pentru a primi o indemnizaţie de şomaj, absolvenţii instituţiilor de învăţământ trebuie să fie înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă unde îşi au domiciliul şi nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare (ISR = 500 de lei – n.r.).
În cazul în care absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la ANOFM, nu au reuşit într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, aceştia sunt asimilaţi şomerilor .
Acte necesare somaj absolvenţi 2016:
Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă va întocmi un dosar cu toate actele prezentate şi va decide dacă titularul are sau nu dreptul de indemnizaţie de şomaj. Mare atenţie! Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de zece zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data absolvirii, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Pentru tinerii absolvenţi, indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de şase luni şi este o sumă fixă lunară al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data stabilirii acesteia.
Indemnizaţia de şomaj se acordă tinerilor absolvenţi o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment