Albirea părului. Cum se întârzie albirea prematură a parului nostru?

Rate this post

albirea parului
Pe masură ce îmbatraniţi albirea parului este un proces inevitabil. Părul se transformă în gri cu 10% la 20% la fiecare 10 ani după vârsta de 30 de ani. Cu o dieta adecvata se poate întârzia acest proces.

Vitamina B-12. Lipsa vitaminei B-12, este cunoscută sub numele de anemie, asociată cu începutul anilor cu părul care albeşte.Vitamina B-12 contribuie la o stare bună a sistemului nervos și lucrează cu acid folic și vitamina B-9 pentru producerea de celule roşii din sînge. Pe măsura ce îmbătrânim, scade capacitatea organismului de a absorbi vitamina B-12 din alimente. Deci, după 50 de ani, ar trebui să creşteţi consumul de alimente care conţin B 12 sau trebuie să luaţi un supliment recomandat de medicul dumneavoastră. Cerealele sunt bogate în vitamina B-12, dar şi alimente precum; ouă, ficat, rinichi, pește și crustaceele sunt surse bune de vitamina.

Vitamina B-9 (acid folic). Deficienţa de vitamina B-9 poate de asemenea, duce la albire prematura a parului. Vitamina B-12, așa zisul acid folic este necesar pentru producerea de celule roşii din sînge. De asemenea, este necesar ca producția de metionină, un aminoacid care este important pentru colorarea părului. Alimentele bogate în acid folic sunt spanacul, varza, linte, năut, sparanghel, orez fiert şi paste. Există, de asemenea unele cereale fortificate cu acid folic.

Cupru și fier. O deficiență de cupru sau de fier poate crește șansele de îmbătrânire prematura a parului, potrivit unui studiu publicat în 2012 în revista ştiinţifică Biological Trace Element. Cercetătorii au descoperit o corelaţie puternică între nivelul scăzute de cupru și albirea prematură a părului a participanților din studiu. Nivelul scăzut de fier a fost, de asemenea, evident în această constatare. Cuprul este esențial pentru funcționarea sănătoasă a multor enzime cheie din organism și fierul este esenţial pentru formarea de celule roşii din sînge. Alimentele bogate în cupru sunt ficatul, stridiile, scoicile, arahidele, alunele, migdalele si lintea. Alimentele bogate in fier sunt carnea de vită, spanac și lintea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!

Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close