Acestea sunt alimentele care cauzează adesea dureri de cap…
Mâncărurile chinezești și Fast Food
Mâncare chinezească conține un potențiator de aromă denumit „monoglutamat de sodiu (MSG sau E621)”. MSG se regăsește în hamburgeri, pizza, pui, și în cartofii prăjiți de la fast-food. Alimentele care conțin MSG, cresc riscul de obezitate, crește tensiunea arteriala și durerile de cap.
Sos de soia
Produsele alimentare cu sos de soia provoacă dureri de cap și chiar deces, datorită nivelului ridicat de sare.
Carne uscată
Cantitatea mare de nitrați care se regăsește în carnea uscată și sarea conduce la apariția durerilor de cap.
Măsline
Uleiul de măsline și măslinele pot provoca dureri de cap atunci când sunt consumate în exces.
Brânză veche
Anumite tipuri de brânză care sunt mai vechi de 30 de zile, sau care au mau mult de 6 luni, consumate în cantități mari pot crește tensiunea arterială, și pot provoca alergii și dureri de cap.
Îndulcitorii artificiali
Îndulcitorii artificiali sunt substanțe chimice sau compuși naturali care asigură alimentelor gustul dulce fără a transmite organismului un număr ridicat de calorii. Conținutul de zaharină poate favoriza apariția cancerului și poate provoca o mulțime de probleme de sănătate și durere de cap.
Arahide
Potrivit cercetării științifice arahidele pot provoca dureri de cap. Acest aliment conține cantități însemnate de tiramină, un aminoacid cu puternic efect vasodilatator, care declanșează durerile de cap.
Vin roșu
Durere de cap este cauzata de tanin, o substanță chimică responsabilă pentru culoarea roșie și pentru gustul puternic al vinului rosu. Aceasta chimicală se găsește de obicei în pielița strugurilor – de aceea este mult mai rar întâlnită în cazul vinului alb.