Pe teritoriul judeţului Olt, cursurile de apă se retrag în matcă. Au mai rămas inundate culturile agricole, păşuni, păduri şi mai multe gospodării. Situația localităților afectate de inundații astăzi, 10 martie, la ora 15.00, se prezenta astfel:
În comuna Șerbănești, pârâul Dorofei a inundat 300 de hectare de teren arabil, 20 de hectare de pășuni, 10 hectare de pădure și au fost avariate un pod, șase podețe și 1,4 km de drum comunal. La Movileni, pârâul Dorofei a inundat 10 de hectare de teren arabil, 40 de hectare de pășuni și au fost avariate 10 podețe, două poduri și 0,6 km de drum comunal. La Pleșoiu sunt inundate 50 de hectare de teren arabil. În comuna Icoana două puncte de trecere sunt acoperite cu apă, iar la Strejești au fost distruse două podețe. Peretele unei locuințe din Găvăneşti a fost dislocat din cazua ploii, iar cele opt persoane ( 2 adulți și 6 copii) care locuiau în aceasta au fost mutați într-o locuință pusă la dispoziție de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Un podeț este avariat La Verguleasa. În comuna Vulpeni, pâraiele Germătălui, Horezu și Vulpeanca au inundat 12 hectare de teren arabil și 110,5 de hectare de pășuni, iar în comuna Vitomirești, revărsarea pârâului Dejeasca a distrus circa 2,58 km de drum comunal.
În total, la nivelul județului, mai sunt nouă localități afectate, două poduri şi 21 de podețe avariate. Au rămas sub ape circa cinci km de străzi, 372 de hectare de teren arabil, 139,5 hectare de pășuni, 10 hectare de pădure. Apa din 188 de fântâni nu mai este potabilă. Ieri, 9 martie și astăzi, 10 martie, pompierii Detașamentului Slatina au acționat, în comuna Movileni, cu un autocamion și o motopompă pentru asanarea apei din mai multe curți și anexe ale cetățenilor, dar și de pe domeniul public.
Începând de mâine, 11 martie, o comisie formată din specialiști ai Prefecturii, ISU, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Direcției Agricole, Consiliului Județean și Inspectoratului de Stat în Construcții se va deplasa în toate localitățile afectate de inundații pentru constatări și evaluarea pagubelor provocate. Oamenii care fuseseră evacuaţi din calea şuvoaielor se străduiesc din greu să revină la regimul de viaţă anterior. Apele se retrag, dar au lăsat în urmă pagube greu de calculat şi multă suferinţă…
Bucur Borcan
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment