Cine nu visează să ajungă la nivelul de a trăi decent dintr-un hobby? Dacă ești bun la pariuri sportive sau la poker online, te poți gândi serios să combini utilul cu plăcutul și să transformi distracția într-o profesie.
Poți face acest pas! Stau mărturie poveștile de succes ale unor jucători care, într-un timp nu foarte îndelungat, au trecut de la statutul de amatori la cel de profesionist cu sute de mii, sau poate milioane de euro în cont.
Un joc la îndemâna oricui
Chiar așa! Cât poate câștiga un jucător profesionist de poker român? Putem lua drept punct de reper un articol apărut recent în presa din Satu Mare, despre un tânăr de 26 de ani pe nume Vlad Darie. Acesta a început cu pokerul online, un joc la îndemâna oricui are o conexiune la Internet și ceva bani, nu mulți, de pus la bătaie.
După ce și-a făcut antrenamentul în mediul virtual, Vlad a făcut trecerea în offline, acolo unde premiile au fost mai consistente. În scurt timp, a ajuns la masa jucătorilor profesioniști de poker și este membru al ligii profesioniste, câștigurile sale depășind suta de mii de dolari la turneele importante.
Peste 170.000 de dolari dintr-un foc
În anul 2013, sătmăreanul a câștigat marele pot al Main Event-ului PokerFest de la Mamaia, în valoare de 36.000 de euro. A participat la multe turnee mari online și a prins două mese finale la PokerStars Spring Championship of Online Poker. A primit, apoi, premiul pentru Cel mai bun jucător de poker din România. Ascensiunea a continuat, iar Vlad Darie a fost jucătorul de poker numărul 1 în România, potrivit clasamentului întocmit de Global Poker Index.
Jucătorul a reușit să-și transforme hobby-ul într-o activitate foarte profitabilă. Avea deja o sumă considerabilă în cont pentru cineva de vârsta sa atunci când a dat lovitura câștigând premiul I, în valoare de 170.800 de euro, la turneul World Poker Tour de la Viena, din 2016.
Din bine în mai bine
Și anul 2017 a fost unul bănos, Darie păstrându-se pe primul loc în topul jucătorilor români cu cele mai mari câștiguri: a înregistrat 17 cashuri în arena live, pentru un total de peste jumătate de milion de dolari în premii. Ca să mai ai încă un punct de reper ca și câștiguri, trebuie spus că pe locul 10 în top era Marius-Alexandru Gicovanu, care încasase aproape 500.000 de dolari din premii.
Desigur, vorbim despre cel mai buni jucători români de poker. Nu toți profesioniștii câștigă atât de bine, dar nici nu au nevoie, pentru un trai decent. Un venit anul de aproximativ 30.000 de euro este super ok pentru România.
Fascinanta poveste a lui Daniel Negreanu
Probabil că te întrebi de ce nu am amintit de Daniel Negreanu. Ei bine, acesta nu este român, ci este un canadian de origine română, care a vizitat România pentru prima oară la vârsta de 10 ani. Primul contact cu jocul de poker l-a avut după absolvirea școlii generale. A abandonat liceul pentru a se dedica acestui joc. A „exersat” în cazinourile locale și în turnee ilegale de poker, în Toronto.
La vârsta de 16 ani, în anul 1990, a ajuns pentru prima oară în Las Vegas, unde și-a pierdut toți banii, adică 3.000 de dolari. S-a întors în Canada, unde a asistat la marile concursuri de poker, observând cu atenție maximă, ore în șir, fețele și gesturile concurenților.
În 1997 a început să câștige bani serioși: 133.600 de dolari la Campionatul Mondial de Poker și 169.460 de dolari la World Series Of Poker (WSOP). În anul 2004, a fost declarat „jucătorul anului” după ce a câștigat World Poker Tour. În luna decembrie a acelui an, a câștigat 1.770.000 de dolari după un turneu în Las Vegas. Ca să scurtăm povestea, Daniel Negreanu a câștigat peste 10 milioane de dolari din poker, până acum. Nu-i rău, nu?
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.