Prepararea mancarii este o arta si in acelasi timp o necesitate. Pentru a va bucura de hrana corect preparata termic, cu gust bogat si cu calitati nutritive deosebite este important sa utilizati si echipamente, si ustensile de calitate. Oala sub presiune este un astfel de accesoriu, care faciliteaza procesul de preparare al alimentelor, prin scurtarea timpului de gatit, fara a afecta in vreun mod calitatea alimentelor gatite.
Cum trebuie aleasa si utilizata oala sub presiune
Metoda de gatit sub presiune la temperaturi mai ridicate de 100 grade celsius, nu este una noua, insa este extrem de apreciata de femeile moderne tot mai solicitate, din pricina vietii active. Gatitul sub presiune scurteaza timpul de preparare a alimentelor, deci mancarea poate fi preparata de trei ori mai repede. Carnea (vita, porc, vanat, gasca, rata) si leguminoasele sunt alimentele care sunt cel mai adesea preparate in acest mod. Oala sub presiune este dispozitivul perfect care reduce timpul petrecut in bucatarie fara a face rabat la calitatea produsului final. Beneficiile utilizarii oalei sub presiune sunt numeroase: in primul rand asigura mentinerea mineralelor si vitaminelor si aromelor specifice; este un mod economic de a gatii, pentru ca salveaza timp si energie; asigura prepararea alimentelor in cel mai igienic mod, fara abur, fum sau mirosuri in bucatarie.
Daca ati hotarat ca acest dispozitiv va face existenta mai usoara, accesati siteul oalasubpresiune.com si descoperiti care sunt cele mai bune modele de oale sub presiune, care sunt costurile acestor dispozitive si cum puteti sa le achizitionati. Tot de aici puteti afla pas cu pas cum trebuie manipulate corect aceste dispozitive.
Oala sub presiune trebuie sa fie confectionata din materiale foarte rezistente pentru ca functioneaza la presiune inalta. Conform specialistilor cele mai bune oale sunt realizate din inox, aluminiu sau aliaje rezsistente. Aceste dispozitive trebuie sa fie prevazute cu garnituri de etanseizare care sa permita sigilarea perfecta a vasului.
De asemenea trebuie sa posede si mecanisme de blocare a capacului, care permit mentinerea unei presiuni constante in interior. Oalele sub presiune bune sunt prevazute cu mecanisme de reducere lenta a presiunii, astfel ca riscul de accidentari este minimizat. Pentru ca aceste dispozitive pot fi periculoase, specialistii recomanda achizitionarea vaselor sub presiune doar din magazine specializate si autorizate. Achizitionarea unui vas care poarta un brand celebru – Tefal, Essenso, Dekassa sau Carl Schmidt Sohn – inseamna in fapt o investitie, pentru ca astfel de produse pot fi utilizate cu incredere mult timp.