O bandă de hackeri ruși au furat peste un miliard de conturi și parole, acesta fiind cel mai mare jaf de acest gen, potrivit unui raport realizat de The New York Times.
Milwaukee prin firma Hold Security a descoperit înregistrările acestei activități. Înregistrările au inclus materiale confidențiale de la 420.000 de site-uri web, peste 1,2 miliarde de nume de utilizatori și parole și aproximativ 500 de milioane de adrese de e-mail.
Atacurile au variat de la site-uri pentru companiile mari ale lumii cât și site-uri mici din interiorul Rusiei. Criminalii din spatele atacurilor nu au vândut informațiile deținute, ei le-au utilizate pentru a răspândi mesaje spam. Se crede că hackeri nu au nici o legătură cu guvernul rus.
Acest grup de hackeri este situat în sudul Rusiei și este alcătuit din tineri în vârstă de 20 de ani, ei au început ca amatori trimițând mesaje spam din 2011.
Hackerii ruși au folosit botneturi pentru a extrage o cantitate atât de mare de informații. Botneturile sunt extrem de periculoase, deoarece acestea permit hackerilor să infecteze mii și mii de computere pentru a le accesa de la distanță fără știrea utilizatorului, a declarat Todd Morris, pentru Business Insider.
De exemplu, un botnet permite computerului să acceseze toate parolele și să atace alte site-uri. Acest lucru face și mai greu de găsit sursa de atac deoarece hackerii pot folosi o gamă largă de computere din întreaga lume.
Cea mai bună metoda de a vă proteja datele dumneavoastră de atacatori este de a nu folosi aceeași parolă pentru mai multe conturi, a spus Morris. „Foarte mulți oameni folosesc aceeași parolă pentru conturi diferite. Dacă utilizatorii ar folosi parole unice, amenințarea ar fi mult mai limitată”.