Categories: PoliticaStiri

Conflictul din Ucraina: Un an de la începutul războiului din Ucraina, Putin pare câștigător în acestă bătălie

Rate this post

În ciuda sancțiunilor adoptate de Europeni și Americani contra Rusiei, analiștii cred că titularul de la Kremlin este marele câștigător în disputa sa cu Occidentul pe fondul luptei feroce între Kiev și separatiști.

Prin sprijinirea separatiști din Ucraina, spun analistii, el a luat asupra sa un risc imens, dar a plătit în mare măsură în afara – el a fost capabil să pedepsescă autoritățile pro-occidentale din Kiev pentru că doresc să se întoarcă împotriva Rusiei și să se îndrepte către occident.

„Ceea ce Putin a dorit a fost clar cu un an în urmă. El a vrut o participație de blocaj în Ucraina sau – cea mai bună opțiune următoare  – un conflict de gestionat „, a declarat Nikolai Petrov, un profesor la Școala Superioară de Economie.Într-o mare măsură, Kremlinul a realizat ceea ce a vrut.”

Ucraina marchează prima aniversare de la începutul conflictului într-o stare extrem de demoralizată cu economia distrusă și NATO rămâne pentru ei un foarte îndepărtat, dacă nu o perspectivă imposibilă.

Pe cealaltă parte a frontierei, Putin a bate recordurile de popularitate, mai ales prin anexarea Crimeei la Rusia în martie 2014, o peninsula ucraineană cu mulţi majoritari vorbitori de limba rusă care sunt consideraţi ruși ca parte a teritoriului din perioada sovietică.

„Crimeea a fost anexată la Rusia, fără o lovitură de popularitate pentru Putin, trecută prin nori „, notează într-un raport Dmitri Trenin, director al Centrului Carnegie de la Moscova .

Potrivit unui sondaj recent realizat de centrul Levada independent un 72% din ruși sunt de acord cu acțiunile lui Putin ca președinte și ar saluta prezentarea la un al patrulea termen prezidențial din 2018.

– Riscurile care se iau în calcul –

Președintele rus a crezut întotdeauna că occidentalii nu ar trece la sancțiunile care au fost impuse, iar evenimentele au dovedit că nu a avut dreaptate. Washingtonul a continuat să acuze Rusia că a trimis soldați în Ucraina pentru a sprijini rebelii, Moscova neagă acest lucru spus de SUA și a decis să nu ofere arme letale către Kiev temându-se de un conflict la scară largă.

În mod similar, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, care au adoptat o serie de sancțiuni pentru a ataca inima economiei ruse care să contribuie la prăbușirea rublei,  au renunțat la măsuri radicale, cum ar fi excluderea Rusiei din sistemul bancar SWIFT.

„Sancțiunile occidentale l-au ajutat foarte mult pe Putin, unitatea poporul rus şi rezistența la presiunile externe „, își amintește Trenin.

Economia rusă, care a văzut un an negru, pare să-şi tragă răsuflarea, iar rubla, care a pierdut jumătate din valoarea sa față de dolar în 2014, a fost consolidată.

Ministrul Finanțelor Anton Siluanov a estimat că „vârful negativ de scădere economică” dă înapoi iar Ministrul Economiei Alexei Ulyukayev a spus că există„semne importante de stabilizare”.

Tensiunile cu Occidentul sunt coborâte, Putin ar putea călători la New York în toamnă pentru a da un discurs în cadrul sesiunii din a 70-a Adunăre Generală a ONU, și ar fi prima sa vizită în Națiunile Unite în zece ani , conform Kremlin.

– Putin nu va ceda –

Președintele rus se confruntă cu Occidentul în criza ucraineană fără un plan concret de acțiune, spun unii analiști.

„Am avut unele goluri în minte și faimoasa maxima a lui Napoleon: „Veniți și vom vedea”, spune Konstantin Kalashev, director al unui grup de experți politici.

Dar un lucru este sigur: „Putin nu va renunța sau nu va da înapoi „ a estimat Trenin.
„Moscova va continua să conteste hegemonia globală a Statelor Unite și care acționează în propriul lor interes, ghidat de propriile lor valori fără a solicita aprobarea din partea SUA sau UE”, a declarat expertul.

Leave a Comment
Share

Recent Posts

40 de poze cu cei mai frumoși cai

Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…

mai 6, 2021

Top probleme de cuplu în timpul crizei sanitare

Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…

apr. 4, 2021

Lilith, prima soție a lui Adam

Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…

mart. 25, 2021

Istoria sărbătoririi zilei de naștere

Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…

mart. 16, 2021

3 modalități prin care băncile „te mănâncă” de bani

Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…

mart. 2, 2021

Care au fost primii oameni pe Pământ și pe ce altă planetă ar fi putut trăi inițial?

Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…

feb. 22, 2021