Parul este alcatuit din proteine aproximativ 97%, de aceea fara suficiente proteine organismul nostru nu poate mentine parul uscat, fragil sau slab care cade zilnic în mod natural. De acum puteți preveni chiar si reface mai bine parul cazut prin consumul de alimente bogate in proteine, pește, ouă, carne de pui, legume și produse lactate degresate.
Mai jos va prezentam o lista cu produsele ce trebuiesc consumate pentru pastrarea podoabei capilare si la regenerarea acesteia;
Fier: Fierul este deosebit de important, deoarece ajută celulele sa transporte oxigenul la foliculii de par, lipsa prezentei fierului in organism este o cauză majora a pierderii părului. Puteți stimula inmagazinarea corpului cu fier din surse provenite de la animale, inclusiv carne de pui, pește, ouă, carne de porc, carne de vită, legume cu frunze verzi, caise, legume uscate, prune uscate, etc.
Vitamina A: Vitamina A ajuta la protejarea organizmului și produce uleiuri care sustine pielea scalpului, prezenta scazuta de vitamina A in organizm vă lăsa o senzația de mâncărime care in acelasi timp va si oboseste. Cartofi dulci, morcovi, rosiile, mango, papaya, dovleaci, legumele si frunzele verzi sunt surse bune de beta-caroten antioxidant. Ele ajuta in mod semnificativ organizmul conducand astfel la optinerea unui par sanatos.
Vitamina B: Reducerea nivelului de vitamina B poate contribui la subnutriția celulelor foliculului pieli. Cele mai bune surse de vitamina B includ: cereale integrale, leguminoasele, drojdia de bere, laptele și produsele lactate, cartofi, nucile, legume verzi și mazarea.
Calciu: Calciul este o necesitate pentru organism, produsele lactate cu continut scazut de grasimi sunt mari surse de calciu, un mineral important pentru cresterea parului. Acestea conțin de asemenea zer și cazeină doua surse de proteine de înaltă calitate. Pentru o ceașcă de caș, se amestecă cu câteva lingurite de seminte de in sau nuci pentru doza necesară de acizi grasi omega 3 si zinc.
Zinc: Lipsa acestui mineral poate duce la pierderea parului (chiar si genele), produce și un scalp uscat sub formă de fulgi. Stridiile sunt o sursă bogată de zinc. Aveți posibilitatea sa obțineți acesta substanta prin consumul de cereale, carne de pui, nuci, carne de vită, leguminoase, seminte de dovleac întregi și oua.