Aceasta este concluzia clară la care au ajuns toţi participanţii la simpozionul tematic organizat la finele lunii trecute, în Oradea, de către Centrul Cariere al Fundaţiei Ruhama, împreună cu Asociaţia Firmelor Bihorene. Evenimentul, ocazionat de închiderea unui proiect dedicat resurselor umane, care s-a derulat în perioada 2014 – 2015, a fost moderat de către Dacian Palladi – consultant în afaceri, împreună cu Tina Daragiu – consultant accesare şi management fonduri europene. Proiectul, denumit „Calificarea angajaţilor – premisă pentru creşterea competitivităţii economice”, cofinanţat de Fondul Social European, a vizat regiunile Nord Vest, Vest şi Sud Vest ale României.
La simpozion au participat colaboratori implicaţi în proiect, din judeţele Arad, Bihor, Sălaj, Timiş, Olt şi Vâlcea. Totodată, au participat, în calitate de lectori, specialişti în legislaţia muncii şi fiscalitate. Trebuie menţionat faptul că, în cadrul proiectului derulat, s-au oferit oportunităţi de calificare în 20 de domenii de o largă diversitate. Materialele prezentate au lămurit, pe înţelesul tuturor, modul în care pot fi accesate fonduri europene, domeniile disponibile, oportunităţile de care se poate beneficia, probleme concrete privind Codul Muncii, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, drepturile şi obligaţiile angajaţilor, ale angajatorilor şi relaţia corectă dintre contribuabili şi stat, în temeiul legilor actuale.
Evenimentul de la Oradea s-a încheiat cu prezentarea programelor de formare profesională furnizate de Şcoala de meserii pentru Tineri şi Adulţi a Fundaţiei Ruhama.
Bucur Borcan