Incertitudinea situației din peninsula coreeană ține planeta cu sufletul la gură. Se fac scenarii după scenarii și speculații după speculații chiar dacă cel mai sigur criza va fi rezolvată pe cale diplomatică. Dar dacă facem abstracție de aceasta din urmă cel mai probabil ne vom confrunta cu un atac chirurgical al forțelor americane asupra instalațiilor nucleare nord-coreene și a altor facilități vitale pentru aceștia din urmă. Dacă totul se va opri aici putem răsufla ușurați. Punctul culminant va consta însă în așteptarea ripostei nord-coreene care, dacă se va produce va face numeroase victime dar va atrage și contrariposta Statelor Unite iar în acest caz putem vorbi de sfârșitul statului nord-coreean dar și de milioane de victime.
Îi va permite ego-ul lui Kim Jong Un să nu riposteze la un atac american asupra facilităților nucleare ale țării sale? Îl va putea ține China în frâu pe acesta în cazul în care americanii fac prima mișcare?
Întrebări pentru care nu avem încă răspuns și pentru care s-ar putea să nu avem niciodată în cazul în care criza se soluționează pe cale pașnică. Există șanse semnificative ca în cazul unui conflict Coreea de Nord să lovească teritoriul SUA dar nu cu o rachetă nucleară ci cu ajutorul unei arme cu puls electromagnetic. În această situație rețeaua electrică de pe teritoriul american va cădea provocând un uriaș dezastru cu zeci de milioane de victime.
Dar probabilitatea atacării Coreii de Nord este mică. Există șanse mai mari ca Oculta mondială să dorească să prezerveze acest regim pentru a menține și în viitor tensiunea în peninsula coreeană dar și în vederea unui viitor conflict mondial în care statul comunist va juca un rol important.
Iar acest conflict mondial, mulți spun, ar putea izbucni în Orientul Mijlociu, odată cu escaladarea (din nou) a crizei nucleare iraniene. Probabilitatea ca acest stat să iasă din Acordul nuclear cu Statele Unite este din ce în ce mai mare și s-ar putea concretiza rapid mai ales că asta așteaptă și președintele Trump. Ieșirea Iranului din acest acord ar putea da un nou avânt programului nuclear al acestei țări și ar oferi un bun pretext statului Israel de a ataca Iranul. De-aici până la izbucnirea unui război regional extins-mai ales că Israelul nu e singurul dușman regional al Iranului la un conflict mondial e cale scurtă. Spre deosebire de criza coreeană, în cazul Iranului administrația Trump se va afla sub o puternic presiune din partea sioniștilor ce controlează statul evreu precum și a aliaților saudiți și turci. Rămâne de văzut dacă această presiune se va concretiza într-un război cu statul persan.
În cazul în care și această criză se va finaliza pe cale diplomatică pericolul izbucnirii unui război mondial va scădea dramatic chiar dacă situația pe plan mondial va rămâne oarecum tensionată. Acesta ar putea fi considerat de mulți semnalul și confirmarea faptului că Oculta mondială este înfrântă întărind astfel dezvăluirile insiderilor scriitorului american David Willcock.
Autor: Cimpoieru Ciprian