Primele 100 de zile ale mandatului lui Donald Trump ne pot aduce și primele concluzii în legătură cu realizările și eșecurile președintelui. Prima concluzie este următoarea: Trump este pe bune, dorind îmbunătățirea stării Statelor Unite ale Americii. Din nefericire, președintele american este sabotat de echipa sa (din care fac parte corporatiști americani dar și membri ai think-tank-ului CFR). Starea economiei americane este dezastruasă obligându-l pe Donald Trump să ia o serie de măsuri care să ușureze situația micilor afaceriști americani impulsionând astfel mediul economic. Măsurile economice ale lui Donald Trump au fost lăudate și de către fostul senator Ron Paul, un respectat politician american.
Alte măsuri luate de Trump au fost uciderea Parteneriatului Trans-Pacific (o înțelegere comercială a Noii Ordini Mondiale care avea ca scop distrugerea suveranității americane), reducerea fondurilor pentru ONU (o instituție globalistă) și renegocierea NAFTA (chiar dacă Trump a promis că se va retrage din NAFTA, el a revenit spunând că o va face dacă nu reușește să obțină condiții mai bune). Un eșec al lui Trump a fost înlocuirea ObamaCare (sistemul de asigurări de sănătate creat de Obama care s-a dovedit un dezastru) dar este destul de sigur că înlocuitorul ObamaCare va fi mult mai bun. Trump a promis că va construi un zid la granița cu Mexicul și și-a întărit promisiunea în timpul unui miting recent. O altă promisiune a președintelui american constă în crearea a noi locuri de muncă bine plătite și revenirea marilor corporații în SUA. Există foarte multe promisiuni în acest sens din partea marilor investitori dar rămâne să vedem dacă se vor concretiza. Și piața bursieră a beneficiat de pe urma lui Trump cu câștiguri de miliarde în câteva săptămâni.
Acestea sunt o parte din realizările președintelui Trump, realizări eclipsate însă de problemele din politica externă. Împins de la spate de NeoConii din guvern, Trump a înrăutățit relațiile cu o Federație Rusă răbdătoare, continuând să trimită trupe la granița cu Rusia, bombardând o bază siriană și ducând lumea la marginea apocalipsului în timp ce a trimis o Armadă în apele coreene.
Trump și-a regândit și poziția cu privire la Julian Assange. Dacă în timpul campaniei electorale Trump îl îndemna pe acesta să dea drumul la toate documentele legate de secretele întunecate ale lui Hillary Clinton, Trump s-a repoziționat cerând arestarea lui Assange.
La îndemnul cui a făcut Trump această mișcare ce poate fi percepută ca o uriașă trădare?
O mare slăbiciune a președintelui Trump este fiica sa Ivanka și ginerele său Jared Kushner care îl sabotează regulat pe președintele american chiar dacă neintenționat. Cu multe din instituții sabotându-l și neîndeplinindu-i ordinele este mare lucru că Donald Trump a realizat o parte din promisiuni. Din păcate, promițând să sece mlaștina, Trump s-a lăsat secat de ea.Marea lui greșeală a fost că s-a înconjurat de personaje dubioase precum generalul MacMaster (un NeoCon și membru al CFR) care insistă ca SUA să atace trupele siriene ale lui Bashar al Assad, având ca rezultat un conflict deschis cu Rusia.
Trump are mulți susținători la fel cum are și mulți detractori. Dacă despre primii se poate spune că îi văd doar realizările fără să îi vadă și problemele despre cei din al doilea grup se poate spune că nu observă multele lucruri bune pe care le-a făcut.
Va sfârși Trump ca Ronald Reagan (un președinte american conservator care a revitalizat parțial America dar care a sfârșit ca prizonier al Ocultei mondiale)? Dacă baza sa de susținători îl va părăsi atunci Trump va avea o soartă tristă. Dar realizările lui rămân și poate ajunge chiar și așa printre cei mai mari președinți americani.
Autor: Cimpoieru Ciprian
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment