Totalitatea oaselor din corp sunt legate între ele prin articulații, formează scheletul corpului. Ele oferă sprijin și ajută corpul să se deplaseze. Orice boală de articulații sau leziuni, pot interfera în timpul deplasării și pot provoca dureri insuportabile corpului.
Durerile de articulații sunt extrem de comune, aproximativ o treime dintre persoanele adulte din întreaga lume se confruntă cu dureri articulare. Durerile de genunchi sunt cele mai frecvente, urmate de durerile de umăr și de șold. Acest tip de durere poate afecta orice parte a corpului, de la până glezne la umeri. O dată cu înaintarea în vârstă, durerile de articulații devin tot mai frecvente la oamenii.
Care sunt cauzele durerilor articulare?
Există afecțiuni diferite care conduc la dureri articulare, inclusiv osteoartrita (boala degenerativă a articulațiilor și a oaselor), artrita reumatoidă (inflamația degenerative articulare), bursite (inflamația bursei, sac plin de lichid situat între un mușchi sau tendon și os ), gută (acid uric în sânge), entorse (leziuni ale unei articulații) și alte leziuni.
Caracteristicile durerilor articulare!
La un moment dat în viață, cei mai mulți oameni vor simți dureri la nivelul articulațiilor, indiferent de motiv. Cu toate astea, ele apare cel mai frecvent în rândul persoanelor în vârstă, pentru că există dureri care sunt mai frecvente la anumite vârste. Cu toate acestea, nu este normal să apară nici un fel de durere, iar acest lucru poate fi un semn că ceva este în neregulă.
Durerile de articulații pot varia, de la ușoare la severe și constante. Aceasta poate dispărea după câteva săptămâni (acută), sau ultimele câteva săptămâni sau luni (cronică). Chiar și pe termen scurt durerile și umflăturile la nivelul articulațiilor pot afecta calitatea vieții persoanelor în cauză. Oricare ar fi cauza durerii la nivelul articulațiilor, de obicei, problema poate fi eliminată cu medicamente, terapie fizică, sau tratamente alternative.
Ce tratamente există pentru dureri articulare?
În primă fază doctorul va încerca să stabilească un diagnostic, apoi va trata boala care provoacă dureri la nivelul articulațiilor. Scopul este să reducă durerea și inflamația, și să păstreze funcțiile articulațiilor.
Opțiunile de tratament sunt:
Medicamente pentru dureri de articulații
- Pentru durerile de articulații medii și pentru cele severe, indicate sunt medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
- Dacă durerea este mai puțin intensă, fără umflături, poate fi eficient acetaminofenul (paracetamol).
- Dacă durerea este atât de severă încât medicamentul anti-inflamator nesteroidian nu poate elimina durerea, medicul poate prescrie un medicament puternic opioid (obținut din opiu). Acest medicament poate provoca somnolență, constipație, și alte efecte secundare, pacientul va trebui să-l folosească numai sub supravegherea unui medic.
Alt medicament care pot ajuta la ameliorarea durerii este:
- Miorelaxantele tratează spasmele musculare (pentru rezultate cât mai bune poate fi utilizat împreună cu un anti-inflamator non-steroidian.
Tratamente alternative pentru durerile de articulații
- Masaje
- Acupunctura
- Fitness și exerciții fizice
- Pilates
Cele mai bune remedii naturiste pentru dureri articulare!
1. Schinduful
Schinduful este un remediu popular de origine pentru dureri articulare, datorită proprietăților sale antioxidante sale și anti-inflamatorii. Este adesea benefic pentru cei care suferă de artrită.
- Înghite o linguriță de semințe de schinduf fin măcinate, urmate de un pahar cu apă călduță. Repetă zilnic, în special dimineața până când veți obține rezultate pozitive.
- Alternativ, poți pune în apă o linguriță de semințe de schinduf peste noapte și să le mănânce în dimineața următoare.
2. Curcuma
Turmericul este un remediu natural excelent pentru durerile articulare. Acesta conține un ingredient activ numit curcumin cu proprietati anti-inflamatorii si antioxidante.
- Amestecă o linguriță de curcumă pulbere și un pic de miere într-un pahar de lapte cald. Bea-l zilnic, cel puțin pentru câteva zile.
- O altă opțiune este să iei capsule de 250 până la 500 mg de turmeric de trei ori pe zi până când ești mulțumit de rezultate.
3. Oțet de mere
Oțet de mere ajută la reducerea durerii articulare prin eliminarea toxinelor acumulate în articulații și în țesuturile conjunctive.
Datorită efectului său de alcalinizare, este deosebit de benefic pentru cei care suferă de artrită. In plus, este bogat în substanțe minerale, precum magneziu, calciu, potasiu și fosfor.
- Amestecă una până la trei lingurițe de oțet de mere cu cidru și un pic de miere într-o ceașcă de apă caldă. Bea această soluție de două sau de trei ori pe zi, de preferință, înainte de mese. Poți continua cu acest tratament simplu, în mod regulat.
- De asemenea, poți masa zona afectată cu o un amestec de o lingura de oțet de mere si ulei de masline. Repetă zilnic acest obicei, până când durerea dispare.
4. Ardei iute
Ardeiul iute conține o substanță naturală numită capsaicină cu proprietăți de alinare a durerii.
- Încălzește ușor o jumătate de cana de ulei de nucă de cocos. Amestecă două linguri de praf de ardei iute. Aplica-l pe zona afectată, lăsa-l pornit 20 minute și apoi clătește-l. Fă acest lucru de câteva ori pe zi, până când durerea dispare.
- Ca alternativă, poți folosi zilnic o crema cu capsaicina.
Notă: Ardeiul poate provoca inițial o senzație de arsură. Nu-l aplica pe piele iritată sau pe răni deschise.