Femeile însărcinate care consumă pește nasc copii mai deștepți!
Potrivit unui studiu al unui Centru de Cercetare din Barcelona, peștele este alimentul ideal pentru creier. Cercetătorii au urmărit 2000 de mame începînd din perioada de concepție a copiilor și pînă în perioada cînd copii au împlinit 5 ani.
Cercetătorii au demonstrat că mamele care consumă frecvent pește, precum ton, somon și sardine, au de trei ori mai multe șanse de a avea copii puternici și cu neuroni sănătoși. Conform rezultatelor, copiii ai căror mame au consumat multe alimente care conțineau acizi grași omega-3 au putut ține un discurs.
În cazul femeilor gravide care nu au consumat pește, au avut copii cu un nivel mai scăzut de inteligență. „Fructele de mare este o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru dezvoltarea creierului”, a declarat liderul studiului Jordi Julvez.
Potrivit cercetătorilor, peștele ca aliment are un efect pozitiv asupra sănătății adulților și a copiilor, în special, din cauza acizilor grași omega-3. Ei reduc semnificativ riscul apariției bolilor de inima și a vaselor de sânge, ajuta în dezvoltarea creierului bebelușului, a stomacului și înbunătățește procesele memoriei.