Regiunea mării mediterane a devenit o regiune foarte fierbinte în care se poate ajunge fără nici o exagerare la un război de iad, cum nu a mai fost până acum în istorie. Având în vedere forțele militare imense care s-au adunat, nu este o exagerare să vorbim un nou război mondial.
Cu degetul pe trăgaci este Occidentul, care a transferat cele mai puternice arme de foc în Marea Mediterană, mai ales după atacurile teroriste de la Paris, atunci când François Hollande a dat „undă verde” pentru forțele aeriene franceze pentru a ataca poziții ale „statului islamic” în Siria.
Era clar ceea ce urmează după declarațiile lui Hollande, atunci cînd a spus că atacul asupra Parisului a fost „un act de război.” Astfel, Franța a declarat în prezent” război împotriva terorismului și „Statul Islamic”, în timp ce așteaptă asistență din partea NATO și UE.
O mare forță de soldați, 75 de avioane de luptă și nave de război, sunt deja îndreptate către Siria. Franța are și portavionul alimentat-nuclear, Charles de Gaulle, deja în Mediterana de Est.
În același timp, SUA a mai trimis 18 avioane de luptă F-15C în baza turcă, la Incirlik, un total de 170 de avioane de luptă disponibile în zonă, precum și rachete anti-aeriene „Patriot”.
Puterea aeriană a Vestului, se mărește cu asistența din partea Canadei și Australiei, care ajută SUA. De asemenea, în regiunea Mării Mediterane de Est sunt deja portavioane, fregate și submarine alimentate-nuclear ale SUA și Franța, precum și forțele navale ale NATO. Pe cealaltă parte extremiștii „statui islamic” și „islamiștii” sugerează că nu dețin arme antiaeriene moderne, probabil doar arme chimice.
Rusia
Fără îndoială, Rusia excelează prin puterea de foc și mașini de război moderne pe care le deține. Mai ales la nivelul operațiunilor aeriene, Moscova, în ciuda număr clar mai mic de aeronave în Est contra vestului, însă este imbatabilă pe puterea de foc prin sistemele moderne de arme disponibile.
În plus, față de aeronavele de ultima generație, SU-34,35, a trimis cunoscutele bombardiere și elicopterele cu putere de luptă la baza militară nou creată din Latakia, care fac diferența în operațiunilor aeriene.
În special, baza aeriană Kherim am Latakia din Siria, găzduiește aeronave Su-27SM și Su-30M și bombardiere precum Su-34 și Su-24, toate desfășoară atacuri aeriene împotriva statului islamic. Baza aeriană este protejată de sisteme moderne de apărare aeriană și radare.
S-400 este cel mai avansat sistem de apărare aeriană rusă. Anterior era cunoscut ca S-300, proiectat și dezvoltat de Almaz-Antey. Sistemul S-400 este utilizat pentru a consolida apărarea aeriană de rachete mari și cu rază medie, care poate lovi ținte aeriene de pînă la 400 de kilometri depărtare.
S-400 este capabil să lovească aeronave și rachete balistice și rachete de croazieră. Sistemul include radar, lansatoare de rachete care sunt operate exclusiv de armata rusă în posturile de comandă. În același timp, Rusia a furnizat recent Siria sisteme sofisticate de anti-aeronave.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment