Hitler, omul care a învins moartea, acesta este ipoteza scriitorul argentinian Abel Basti scrisă într-o carte care a ajuns în librării să se alăture sutelor de studii care contrazice faptul că liderul nazist s-ar fi sinucis într-un buncăr german atunci când țara sa era pe cale să piardă al doilea Război Mondial.
Controversatul scriitor Argentinian, Basti susține că Adolf Hitler a murit în Paraguay multumită unui „Plan B”, conceput în cazul în care Germania nu ar câștiga războiul. Potrivit lui, Hitler sa mutat în Spania în aprilie 1945, iar de acolo a călătorit în Patagonia, Argentina cu Eva Braun, într-un submarin, sub protecția presedintelui de atunci, Edelmiro Farrell, și a lui Juan Domingo Peron, ministrul său de război, care va veni mai târziu la putere.
În primele două mandate a lui Juan Perón (1946-1955), Hitler ar fi trăit într-o așezare în apropierea orașului sudic Bariloche Argentina sub numele de Adolf Schütelmayor, a scris Basti în cartea sa.
După răsturnarea lui din 1955, Juan Perón ar fi cerut dictatorul Paraguay Alfredo Stroessner să îi ofere cazare lui Hitler în Paraguay, unde, potrivit autorului, Hitler a murit în 1971, iar rămășițele sale au fost îngropate în cripta unui buncăr subteran sub o clădire, care astăzi este transformată într-un hotel.
În primul său roman, Basti, cu sediul în Bariloche și în mai multe cărți de ficțiune nepublicate pe această temă, pune accentul pe relația dintre Hitler și Ocultismul și conexiunile sale internaționale prin cercuri care i-au influențat pașii în timpul războiului.
Grupuri, precum Societatea Thule, fondată ca un cerc de studiu al rădăcinilor germane, care vizează justificare originilor rasei ariene, care a sprijinit Partidul Muncitorilor din Germania, mai târziu a fost transformată în Partidul Național Socialist condus de Hitler.
O societate, pe care Hitler nu a fost dominată în mod oficial, dar a primit comenzi de la mari comandanţi nazişti, potrivit lui Basti, „nu a luat războiul ca o luptă între o parte și de alta ci ca un mare episod, ca o transmutare a umanității, așa cum un final eră și un alt început”.
„Este istoria apartenenţei liderilor naziști la aceste grupuri ezoterice în momentul războaielor, continuă scriitorul, „ficţiunea romanului este că aceste grupuri au continuat în sesiunile din timpul războiului”, deși oficial societatea Thule a fost dizolvată după ascensiunea lui Hitler la putere (1933).
Scriitorul pune accentul pe astfel de relație cu societatea, cu caracter lui Hitler, supraviețuirea numeroaselor atacuri suferite de ei și credința în unele cercuri care au avut un fel de „pact cu diavolul” pentru a salva viața lui, deci titlul romanului este: „omul care a învins moartea”.
Pentru Basti, care a fost studiat pe urmele lui Hitler în Argentina și Paraguay, dictatorul nazist a avut o viziune mesianică a rolului său în lume reflectate în comentariile sale, precum cea realizată în 1925.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment