„Ochii albastri ca seninul te imbata ca si vinul” spune o vorba veche, inteleapta. La nunta romaneasca, mireasa isi doreste exact acest efect, de a impresiona cu puterea ochilor albastri, patrunzatori.
In intampinarea mireselor cu ochi albstri venim cu cateva sfaturi de machiaj, astfel incat frumusetea naturala sa fie pusa in valoare la modul superlativ.
In primul rand trebuie facuta o distinctie intre machiajul de la cununia civila si cel de la petrecerea de nunta romaneasca. Pentru cununia de la primarie, mireasa cu ochi albastri poate folosi culori ceva mai simple, mai degraba obisnuite pentru machiajul din timpul zilei. Ideale pentru acest moment sunt culorile maronii, roz, violet si tonurile neutre. Ca si termen de comparatie, machiajul petrecerii de nunta trebuie sa includa, in schimb, culori mai puternice, intense, stralucitoare – tonuri de auriu, argintiu metalic, turcoise sau variantele reci ale rozului.
Ne vom ocupa cu precadere de acest al doilea machiaj, cel al petrecerii de nunta romaneasca.
Ca si secrete de machiaj, retineti faptul ca un rimel de culoare albastra inchisa are puterea de a scoate in evidenta culoarea naturala a ochiului, mai ales daca este combinat cu un creion dermatograf in nuanta intensa a carbunelui. Tot in privinta rimelului, se potrivesc si alte culori, precum argintiu, violet, griu cenusiu.
Creionul pentru conturul ochilor reprezinta un detaliu important. Atunci cand vorbim de ochi albastri, ideale sunt urmatoarele variante de culori – maroniu, purpuriu, violetul foarte deschis, gri si argintiu. Aceste tonuri au puterea de a face ca ochii albastri sa para si mai albastri, in special in combinatie cu fardurile in variante intense de albastru, maro, negru. Miresele curajoase pot face un pas inainte in evidentierea ochilor albastri – pot folosi un creion contur in culoare portocalie. Albastrul si portocaliul sunt culori opuse, contrare, astfel ca se accentueaza reciproc. Un contur fin al pleoapei superioare intr-o nuanta de orange va da culorii ochilor o intensitate aparte, mai ales daca machiajul este realizat de un artist cu experinta.
Miresele care isi doresc ochi mari recurg la un truc binecunoscut – punctarea liniei genelor inferioare cu un creion alb. In cazul ochilor albastri, se recomanda sa se foloseasca un creion in nuanta bej deschisa, intrucat albul va da acestor ochi un efect artificial, nedorit, in timp ce bej-ul va da un plus de naturalete machiajului.
Daca tot am vorbit despre fardurile de pleoape, ideale sunt urmatoarele culori – albul in toate variantele sale moderate, gri-ul cenusiu, numeroase nuante de kaki, ciocolatiu, maro, culoarea lavandei, variante spectaculoase de auriu si bronz, dar si amestecuri de culori auriu – argintiu, maro – cenusiu.
Modul de aplicare a machiajului are propriile reguli, in functie de forma ochilor. Astfel:
– Ochii migdalati sunt considerati ochii perfecti, astfel ca orice tehnica de machiaj se potriveste de minune.
– Ochii apropiati. Se recomanda folosirea unor nuante deschise, calde, luminoase pentru colturile interioare, astfel obtinandu-se un efect de marire si departare a ochilor prea apropiati. Spre colturile exterioare ale pleoapelor trebuie aplicate farduri in culori ceva mai inchise. Conturul de ochi trebuie accentuat spre exterior, la fel si rimelul va fi folosit mai mult in colturile exterioare.
– Ochii proeminenti sunt ceva mai complicat de machiat, stilistul avand de luptat cu expresia usor bulbucata a globilor oculari. Ideale in acest caz sunt fardurile in culori mate, de intensitate mediu spre inchis. Nuantele mai inchise se aplica deasupra liniei genelor superioare, apoi se continua cu nuante din ce in ce mai deschise. Conturul ochilor trebuie sa fie cat mai intunecat, iar rimelul este suficient intr-un singur strat.
– Ochii de capison se refera la acele cazuri in care pleoapa pare un strop cazuta peste ochi. De obicei, aceasta forma apare deodata cu avansarea in varsta, desi exista cazuri si la femei tinere. Machiajul trebuie sa fie cat mai simplu, bazat pe culori mate, de intensitate medie si in cat mai putine variante. Se poate renunta la conturul inchis al ochiului, iar rimelul trebuie aplicat cu zgarcenie.
– Ochii adanciti. Pleoapele superioare vor fi machiate in culori luminoase, calde, in timp ce sub arcada ochiului este nevoie de o umbra de culoare intensa si pe cat posibil intunecata. Conturul poate fi cat de accentuat posibil, iar rimelul aplicat cu generozitate.
La fel de importanta precum forma ochilor este si intensitatea culorii. Cu alte cuvinte, machiajul miresei trebuie sa tina cont de nuanta de albastru a ochilor. Astfel:
– ochii de un albastru intunecat, intens se aseamana culorii safirului, trecand (cu ajutorul unui machiaj maiastru) drept ochi violeti. In acest caz, vestile sunt minunate, aproape orice nuanta de fard se potriveste, chiar si fardurile foarte inchise, intunecate. Atentie totusi la nuantele din cale afara de luminoase, trebuie folosite cu moderatie. Ideale sunt: griul intens, violet deschis, aramiul, bronzul si argintiul.
– Albastrul moderat al ochilor permite folosirea tuturor variantelor de culori deschise, de la cele luminoase la cele mediu intunecate. Umbrele inchise de culoare trebuie aplicate deasupra liniei genelor superioare, nu pe intreaga pleoapa. Ideale sunt nuantele puternice de violet, cele portocalii inchise, bronzul, aramiul luminos. Variantele deschise si blande de roz scot in evidenta frumusetea ochilor, in timp ce umbrele de cenusiu si argintiu dau o nota de senzatie miresei cu ochi albastri.
– Ochii albastri foarte luminosi au o stralucire aparte si din acest motiv este dificila gasirea unor culori de fard care sa se potriveasca perfect. Nuantele inchise pot duce la contraste prea puternice, asa ca ideale sunt fardurile in culori blande, de intensitate medie. Tonurile mai inchise merg numai pentru conturarea formei ochilor, nu pentru acoperirea pleoapelor. Machiajul trebuie sa fie cat mai simplu si pe cat posibil inspirat de culori naturale, nude. Rimelul nu se recomanda in varianta cea mai inchisa, un argintiu sau cenusiu ori variantele de maro sunt mult mai potrivite.
– Ochii de un albastru cenusiu sunt pe cat de misteriosi pe atat de pretentiosi. Deseori dau impresia ca de fapt sunt verzi, ceea ce este mai degraba un avantaj decat o problema. Se recomanda fardurile in tonuri calde, blande, in timp ce culorile ideale sunt cele deschise, luminoase si pe cat posibil naturale.
Cel mai important detaliu al machiajului ochilor albastri tine de culoarea care ii pune cel mai bine in valoare, indiferent de variantele folosite. Este vorba de culoarea bronzului. Aceasta are puterea de a scoate in evidenta albastrul natural, dand privirii miresei un plus de forta si magnetism. Cunoscand aceste mici reguli de machiaj, orice mireasa va arata rapitor la nunta romaneasca.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment