Categories: Frumusete

Mireasa balerina. Secrete de machiaj

Rate this post

Printre miresele din intreaga lume, una dintre sursele de inspiratie cel mai des intalnita este lumea baletului. Frumusetea, romantismul si gratia din jurul balerinelor le-au transformat de-a lungul timpului in adevarate modele de tinuta, coafura si machiaj pentru nunta romaneasca.

Aspectul unei mirese balerine este simplu de obtinut, dar presupune si cateva atuuri native: un trup suplu, trasaturi feminine, o atitudine usor misterioasa, par lung si multa eleganta in miscare.

De restul, se ocupa specialistii.

In primul rand, machiajul este unul cat se poate de natural, bazat pe culori pastelate, foarte deschise, menite sa duca cu gandul la delicatete si gingasie, in timp ce parul lung este prins intr-un conci rotund, deseori imbogatit cu accesorii florale, dar nu numai.

Rochia pentru mireasa balerina este una clasica, in general realizata din dantela, broderie, tul, organza, materiale suave care sporesc impresia de zveltete a viitoarei sotii.

Machiajul miresei balerina.

Felul in care este machiata mireasa devine esential in crearea unui look de balerina. Trebuie sa inspire prospetime, dar in acelasi timp sa fie scanteietor si expresiv.

Necesita o baza de machiaj cat mai deschisa si mai ales crema hidratanta cu efect de iluminare a pielii. Anticearcanul nu poate lipsi nici el, pentru ca imperfectiunile din jurul ochilor nu sunt acceptate.

Culoarea de baza este rozul, in toate variantele sale pastelate.

Bineinteles, in functie de preferintele miresei si priceperea stilistului, machiajul balerina poate implica o paleta de culori, insa cea principala ramane rozul, culoarea care trebuie sa atraga atentia si sa puna in valoare feminitatea tinerei care se casatoreste. De regula, se prefera acele nuante de roz care evoca culoarea naturala a tenului dupa mai multe ore de antrenament pe poante.

Privirea trebuie sa fie inflacarata, in acelasi timp luminoasa si stralucitoare. Pentru ochi dramatici, sursa de inspiratie este deseori machiajul Cleopatrei, adica conturarea liniei ochilor intr-o forma alungita, cu ajutorul tusului negru. De la coltul exterior al ochilor, se va prelungi conturul cu inca jumatate de centimetru, obtinandu-se astfel o privire misterioasa si senzuala.

Rimelul negru are rolul principal in acest tip de machiaj, genele, si cele superioare si cele inferioare, avand nevoie de mult volum pentru a spori intensitatea privirii.

Multe mirese balerine fac greseala sa opteze pentru albastru atunci cand creaza umbre de culoare pe pleoape. Aceasta nuanta nu se recomanda insa, fiind specifica unui look disco, nicidecum unui look de balerina. In schimb, se recomanda un fard cat mai deschis, chiar alb, pe arcadele ochilor, in timp ce pe pleoape este necesar un amestec pastelat de nuante calde – ideale sunt culorile piersicii si caisei.

Desi am spus ca rozul este culoarea miresei balerine, pentru machiajul ochilor se pot folosi umbre de culori ceva mai intense, in functie de tenul viitoarei sotii: culoarea castanei, maro spre rosu, portocaliu inchis. Aceste nuante sunt potrivite pentru partea de jos a ochiului, pentru umbrele de sub genele inferioare.

Se recomanda folosirea genelor false, desi rimelul cu efect de volum, aplicat in doua straturi poate asigura o privire patrunzatoare si intensa.

Obrajii au nevoie de un fard roz pal, aplicat cu miscari ascendente, iar spre tample este nevoie de o umbra de fard roz stralucitor, ceea ce va contribui la obtinerea efectului de stralucire si prospetime a tenului miresei. Pometii au si ei nevoie de atingerea fardului, dar intr-o nuanta si mai deschisa, astfel ca obrajii sa fie cei care atrag atentia.

In privinta buzelor, obligatoriu este creionul pentru contur. Are rolul de a impiedica rujul sa se intinda in jurul gurii din pricina transpiratiei in timpul dansului, dar contribuie de asemenea la impresia de volum a buzelor. Rujul poate fi chiar si rosu, in functie de tenul miresei, dar de preferat sunt nuantele de roz intens, peste care se va aplica un luciu de buze transparent, imbogatit cu particule de sclipici.

Pe langa detaliile legate de par si machiaj, la aspectul desavarsit al miresei balerine contribuie si manichiura. Niciodata mireasa balerina nu va purta pe unghii altceva decat manichiura frantuzeasca transparenta sau oja in nuante de roz pastel. Lungimea unghilor nu trebuie sa fie exagerata. In fond, balerinele inspira curatenie, ingrijire si gratie, ceea ce exclude posibilitatea unghiilor foarte lungi sau a celor false.

Accesoriile, de asemenea, pot intregi imaginea ideala a unei mirese balerine. Ne referim aici la gentuta / saculetul miresei care trebuie neaparat sa aiba atasate volane, broderie sau perlute roz ori albe. Cei mai potriviti saculeti sunt cei inspirati de tutu-ul balerinelor.

Nici accesorile pentru par nu trebuie uitate. Se potrivesc cel mai bine agrafele ori bentitele cu pene roz ori albe, ducand cu gandul la gratia si eleganta lebedelor din celebrul balet al lui Ceaikovski.

Vestea buna este ca tocurile inalte nu mai sunt obligatorii. Mireasa balerina poate renunta chiar dupa primul dans la pantofii incomozi, in favoarea unor balerini albi, eventual cu model de broderie la varfuri sau paiete stralucitoare. Se vor integra perfect imaginii de balerina, mai ales daca sunt prevazuti cu sireturi lucioase ce urca spre gambe.

Modelul de balerina care a stat la baza acestor sfaturi este cel inspirat de celebrul Degas. Dansatoarele lui au invins trecerea timpului si reprezinta si astazi idealul suprem in materie de eleganta, gingasie si delicatete. Miresele care isi doresc o nunta romaneasca despre care sa se vorbeasca multi timp se pot lasa patrunse de atmosfera romantica a baletului si imprumuta cateva secrete de machiaj pentru un look tanar, proaspat si totusi fermecator de simplu.

Leave a Comment
Share

Recent Posts

40 de poze cu cei mai frumoși cai

Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…

mai 6, 2021

Top probleme de cuplu în timpul crizei sanitare

Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…

apr. 4, 2021

Lilith, prima soție a lui Adam

Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…

mart. 25, 2021

Istoria sărbătoririi zilei de naștere

Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…

mart. 16, 2021

3 modalități prin care băncile „te mănâncă” de bani

Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…

mart. 2, 2021

Care au fost primii oameni pe Pământ și pe ce altă planetă ar fi putut trăi inițial?

Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…

feb. 22, 2021