Carţile, tabletele, telefoanele, calculatoarele … sunt indispensabile în viața noastră de zi cu zi, rezultând astfel un efort de zi cu zi prea mare pentru ochii noștri atunci când folosim aceste dispozitive în exces. Există o serie de simptome pe care multe persoane l-au avut sau le au: senzații de ochi grei sau obosiţi (oboseala ochilor), ochi uscaţi sau vedere încețoșată.
În plus, dacă activitățile se continua pot apărea pe lângă „miopia tranzitorie”, dificultatea de concentrare (prezbiopie) și se regăseşte în prezent la 20% dintre persoanele care folosesc calculatoare. Pentru a combate aceste simptome, medicii ne recomandă următoarele sfaturi:
1. Folosiți lumina adecvată.
În cazul în care lumina este foarte intensă, aceasta poate provoca disconfort și dureri de ochi. Prin urmare, lămpile cu neon sunt mai adecvate decât cele cu filament, luminescente sau cu vapori de mercur. În ceea ce privește lumina naturală, în cazul în care este, de asemenea, prea intensă, ar trebui să fie obstrucţionată cu perdele.
2. Citiţi de la distanță.
Distanța recomandată pentru citit trebuie să fie de 40 cm sau cam asa ceva. În cazul citiţi la calculator, distanţa ar trebui să fie între 70 și 100 cm.
3. Adecvaţi ecranul.
Dacă utilizați ecrane, este necesar să adaptaţi în mod corespunzător luminozitatea și contrastul în punctul de vedere care pare cel mai odihnitor. Ajustaţi, de asemenea dimensiunea fontului pentru confortul ochilor.
4. Pauze dese.
În timp ce lucraţi, este bine să faceţi pauze mici şi dese, ţintiţi vederea spre cel mai îndepărtat obiect, închideți ochii și faceţi o plimbare ușoară în cameră. Acest lucru aduce relaxare şi va preveni debutul durerii oculare. De asemenea, este recomandabil să priviţi la un obiect îndepărtat de cel puțin de două ori la fiecare oră.
5. Lacrimi artificiale.
Prin utilizarea veţi îmbunătăţi sistemul de lubrifiere natural al ochilor. Pe langă faptul ca este obligatoriu pentru pacientii care sufera de sindromul ochilor uscaţi (SOS), ele pot fi, de asemenea, folosite de cei care sunt expuşi la perioade prelungite de vizibilitate de aproape. Exista mai multe tipuri, cu diferite compoziții și texturi, de aceea este recomandabil de a vizita un oftalmolog pentru a constata ce tip se potriveşte pentru folosință.
6. Omega-3 și omega-6.
Studii recente atestă că aportul zilnic de aceste substanțe pot îmbunătăți calitatea lacrimilor noastre, care acționează pe componenta de lipide a acesteia.
Adevărul este că meritaţi toate lucrurile bune care vi se întâmplă, atunci când vă concentraţi asupra a ceea ce doriţi şi îndepărtaţi din gând ceea ce nu doriţi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com