Pământul suprapopulat şi evoluţia omenirii până la autodistrugere, probleme existentiale.
Cu toţii ne-am pus anumite intrebari legate de existenţa noastră ba chiar de existenţa pământului si a ceea ce va rămâne după noi …din păcate eu nu vă pot da raspunsurile dar pot ridica nişte semne de intrebare şi pot dezbate aceste teme.
Pământul este suprapopulat..şi resursele existente nu ajung pentru toti. Aceasta este o problemă actuală şi tacită după părerea mea ,
oamenii mor pe capete şi nu numai din lipsa mâncării ci şi din cauza resurselor supraexloatate ..ca să nu mai vorbim de problemele reale cu care se confrunta chiar planeta noastră din pricina nenumăratelor fabrici şi uzine termonucleare care au produs radiaţii şi au poluat pământul. Zi de zi ne jucăm cu viaţa noastră şi a Pamântului evoluând către autodistrugere..de la maşinile cu care circulăm, la tigarile pe care le fumăm, la sprayul cu care ne dăm, fără a ne da seama ca provocăm aceste aşa zise dezastre naturale..care nu mai sunt asa naturale precum vor cei care ne conduc să credem..tsunami, cutremure provocate, tornade aparute şi în Europa mai nou, ploi acide sau cu gheaţa cât pumnul…cei mai credincioşi dintre noi spun că l-am supărat şi mâniat pe Dumnezeu însa în primul rând am supărat aceasta planetă minunata în care traim şi care nu ne mai suportă.
Suprapopularea planetei este o problemă reală, în prezent fiind de 7.112.200.000 , China fiind după cum ştiţi ţara cu cea mai mare populaţie urmând-o India, SUA, Indonezia şi Brazilia.
Momentan, creşte numărul populaţiei sărace, iar hrana pe pământ este distribuită neuniform şi se obţine neuniform. Potrivit ultimelor rapoarte internaţionale, natalitatea a crescut în ţările în curs de dezvoltare (Africa, America de Sud, America Centrală şi Asia) şi a scăzut foarte mult în ţările dezvoltate din Europa şi America de Nord.
„Problema în esenţă nu este a numărului populaţiei, ci a modului în care pe acest pământ se dezvoltă posibilităţi efective de a susţine populaţia. Nu suprafaţa este cea care dictează sustenabilitatea (n.r., stabilirea unui echilibru între creşterea economică, protecţia mediului şi găsirea de resurse alternative) a numărului de locuitori, cât ceea ce se găseşte pe respectiva suprafaţă”, este de părere Dumitru Dorin Prunariu, singurul român care a admirat „planeta albastră” din spaţiul cosmic.
Oamenii ca cele mai dezvoltate şi inteligente finite de pe Terra au obligaţia cel puţin morală sa îngrijească planet ape care traiesc însa sunt atât de egoişti încât pentru o placere de moment sunt în stare sa distruga atâtea..vrem să evoluam, vrem sa ajungem sa facem cât mai puţine lucruri înlocuind munca fizică cu masinării şi devenind din ce în ce mai leneşi şi mai ignoranţi, deoarece eu nu asociez evoluţia omenirii cu dezvoltarea inteligenţei şi capacitaţii mentale ci cu inlocuirea lor cu maşinarii şi roboţi care ne vor fura la un moment dat chiar şi viaţa.
Autori ca Jules Verne, Isaac Asimov, Phillip K Dick, pot fi consideraţi adevăraţi misionari, multe din descrierile lor fiind transpuse în realitate…cu toate astea ne intrebam cum şi de ce..în aproximativ 10 ani am avut un boom de tehnologie şi inovatie..parcă ieri ne chinuiam sa tinem receptorul telefonului cu fir si ne plimbam în oraş cu căruţa..dar acesta este alt subiect la fel de interesant pe care propun să îl dezvoltăm data viitoare.
Iamandi Cristiana Andreea