Având în vedere sprijinul solicitat de Primăria orașului Corabia privind întreținerea șenalului navigabil pe Dunăre, Prefectura Olt a a solicitat Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, în calitatea sa de instituție competentă, analizarea și dispunerea măsurilor legale care se impun. În urma acestei solicitări, Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a precizat că în zona portului Corabia navigația pe Dunăre se desfășoară departe de port, pe o traiectorie stabilită din anul 2011 și comunicată prin Avizul de Navigatori nr.48/2011.
În ceea ce privește accesul navelor și convoaielor în Portul Corabia și invers, acesta este asigurat prin zona de la km 626, în momentul de față adâncimile fiind suficiente pentru navigația până în zona portului.
Conform Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, care derulează programul FAST DANUBE, ce are ca obiectiv îmbunătățirea navigației pe sectorul comun româno-bulgar, în cadrul acestui proiect va fi analizat și accesul în Portul Corabia prin zona amonte, situată la km 633 – km 632.
Bucur Borcan
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment