Conform datelor primite de la observatori pieței laptelui, în luna iunie, prețul mediu (100 kg) de lapte a fost 30 de euro, o scădere cu 20% față de aceeași lună a anului 2014, cu 1,8% mai mic comparativ cu luna mai şi cu 9% mai mic comparativ cu media din ultimii cinci ani.
Totodată, estimările observatorului arată că prețul laptelui crud continuă să scadă și în lunile următoare și indică faptul că producătorii o să se confrunte cu dificultăți financiare.
În România, oscilația anuală – în conformitate cu aceeași sursă – prețul laptelui a scăzut în lanț cu 4% apoi cu 19%, ajungând la 22,92 euro pe tonă, cel mai mic preț din ianuarie 2013 și pană acum.
În termeni de comparație față de prețul actual, prețul maxim al laptelui crud a fost înregistrat în România în luna aprilie 2014: 33,6 pe tonă.
Iunie a fost, de asemenea, luna în care prețul mediu al laptelui crud în UE a ajuns la minimul (30 euro) iar maximul (40,2 Euro) a fost înregistrat în decembrie 2013.
Comisia Europeană estimează că o să urmeze o stabilizare a prețurilor în luna iulie, media UE și în România.
Potrivit raportului observatorului în luna iulie producția de lapte în UE a crescut cu 2,7% și cumulate cu primele cinci luni ale anului s-a ajuns la un nivel de 0,2% mai mare decât cel din 2014.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment