Exporturile de cereale au devenit în ultimii ani tot mai profitabile pentru România, ţara noastră clasându-se printre principalii exportatori de cereale din zona Mării Negre, alături de SUA, Australia, Canada şi Brazilia.
Exporturile de grâu au înregistrat o creştere cu 61,1% faţă de 2011, valoarea acestuia fiind de 693,5 mil.dolari. Cei mai mari exportatori au fost Statele Unite ale Americii, Australia şi Canada iar ţările care au importat cele mai mari cantitati de grâu au fost Egipt, Indonezia şi Japonia. Exporturile de grau au totalizat la nivel mondial 48,7 mld. dolari. În privinţa exporturilor de orz acestea s-au ridicat în 2012 la 191,7 mil. dolari, în scădere cu 6,9% faţă de 2011. Cei mai mari exportatori au fost Australia, Franţa şi Rusia. De asemenea, ţările care au importat cele mai mari cantităţi au fost Arabia Saudita, China şi Belgia. Valoarea exporturilor de grau a fost în 2012 de 7,9 mld. dolari, în creştere cu 7,6%.
Datele Ministerului Agriculturii arată că, în 2012, cele mai mari încasări au fost obţinute din exporturile de porumb şi grâu, respectiv 1,4 miliarde de euro.Producţia realizată în anul 2012 a clasat ţara noastră pe locul doi după Franţa, ca urmare a randamentului mai mic cu 18,1% faţă de media din UE. Astfel, România, are toate şansele să devină un jucător important pe piaţa cerealelor nu numai din bazinul Mării Negre ci şi din Europa.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment