Sezonul rece a început să-și intre în drepturi de câteva zile bune. Și o dată cu el vin și răcelile. Pentru a preveni aceste răceli medicii ne recomandă să ne îmbrăcăm cât mai gros, să bem multe ceaiuri și să mâncăm fructe și legume.
Iată câteva exemple de legume și fructe care vă vor întări sistemul imunitar pe perioada sezonului rece și nu numai.
Ciupercile. Pot fi înlocuite cu carnea și ajută la menținerea siluetei, dar și la slăbire. Sunt la fel de sățioase ca și carnea și sunt sărace în grăsimi.
Varza roșie este un aliment care are multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta sporește imunitatea și ne ferește de boli grave, cum ar fi cancerul de col uterin. De asemenea, are proprietăți diuretice și laxative.
Fasolea verde. Protejează organismul la nivel celular și ajută la menținerea greutății corporale. Asigură protecția sistemului cardiovascular, scade nivelul colesterolului și ajută la digestie. De asemenea, fructele de culoare verde au efect calmant și reduc stările de anxietate.
Portocalele. Reglează glicemia în cazul diabetului de tip 2 și reduc la jumătate riscul apariției cancerului. În plus, consumul de portocale în mod regulat ne ferește de obezitate și de accidente vasculare.
Grepfrutul. Scade nivelul de colesterol, iar consumul de 150 de grame din acest citric aduce organismului 60 de calorii, fibre, minerale și vitamine.
Porumbul. Are un aport nutrițional de vitamina A, luteină și beta- caroten care ajută la menținerea sănătății pielii și a vederii.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment