Studiul „Reader Digest”, care a intervievat zeci de experți pentru articolul său „50 de secrete ale producătorilor de produse alimentare care nu se spun.” Feliile de brânză nu sunt alcătuite din lapte, zahărul pur este deghizat sub un nume complet diferit, iar uleiul de măsline, nu este atât de virgin pe se crede.
Culoarea roșie din multe alimente provin din insecte zdrobite. Dacă vedeți carmin sau extract Dactylopius coccus (sau coșenila) în listă de ingrediente, produsul conține un pic de gândac sub formă de pulbere.
Untul de arahide poate conține până la 30 părți de insecte la 100 de grame. „Nu are nici un efect negativ asupra sănătății”, a ținut să precizeze Michael Jacobson, PhD.
Cercetările efectuate la Universitatea din California, a demonstrat că uleiul de măsline de pe rafturi nu este așa de virgin precum scrie pe ambalaj. 70% din uleiurile de măsline de pe raft nu conțin ulei extra-virgin.
Pentru a economisi bani și pentru a simplifica procesul de producție, producătorii înlocuiesc laptele cu prelucrate concentrat proteice din lapte sau cu concentrat de proteine din zer.
Zahărul este, de obicei etichetat cu denumirea de sirop mărit cu fructoză de porumb, trestie de zahăr cristal, dextroză, suc evaporat de trestie, nectar de agave, și suc de fructe concentrat. Trucul este folosit de producătorii în mod deliberat pentru mai multe tipuri de zahăr.
Multe produse „bogate în fibre” sunt alcătuite din fibră falsă. Aceste fibre nu sunt fel de sănătoase precum fibrele naturale din cereale și legume integrale. Ele pot provoca gaze la stomac, balonare, și alte probleme de colon.
Pateurile cu brânză sunt foarte ademenitoare, dar aceste nu sunt compuse din brânză. Același lucru este valabil și pentru brânza rasă, „Pentru a economisi bani și pentru a simplifica procesul de producție, producătorii înlocuiesc brânza de vaci din lapte concentrat cu proteine din lapte sau zer din lapte”, reiese din studiu.
Iaurtul grecesc, nu este autentic. Unii producători folosesc aditivi în loc de iaurt pentru a-l îngroșa.
Studiul a mai arătat că în aproape fiecare magazin se găsesc o cantitate mare de substanțe ilegale. Ingrediente periculoase se găsesc chiar și în ambalaj.