Categories: Stil de viata

Sfaturi pentru hidratarea buzelor, mâinilor și picioarelor în sezonul rece

Rate this post

Am intrat de câteva zile în sezonul rece. Acum este timpul să avem extra-grijă de pielea noastră, deoarece chiar și aerul foarte cald de lângă șemineu ne poate deshidrata și irita pielea. În acest articol, vom vorbi despre pielea celor mai sensibile zone la frig, mâni, buze și picioare, și ce trebuie să facem pentru a le menține hidratate și sănătoase.

1. Mâini

În sezonul rece, avem tendința de a ne spăla mai des pe mâini sau de a folosi mai mult gel antibactian tocmai pentru a evita să prindem vreo răceală și gripă. Ca urmare, pielea mâinilor are de suferit. Cel mai des, aceasta devine uscată, crăpată sau iritată în timpul iernii, iar inflamarea pielii duce la dureri foarte mari și chiar sângerări.

Pentru a ne proteja pielea mâinilor, iată câteva sfaturi prețioase: nu exagerăm cu spălatul pe mâini și nu folosim săpunuri antibacteriene foarte puternice; dacă pielea este sensibilă, indicat ar fie evitarea gelurilor antibacteriene și utilizarea doar acelor produse care nu conțin alcool; recomandat e să folosim o cremă de mâini înainte de culcare; dacă pielea mâinilor prezintă mâncărimi mari, să nu ezitatîm să consultăm un dermatolog sau un farmacist care să ne prescrie un tratament adecvat (de obicei, se prescriu unguente).

2. Buze

Iarna, buzele devin uscate din mai multe cauze: vânt, răceală, aerul uscat și căldura excesivă din încăperi, însă cea mai mare cauză, provocată chiar de noi înșine, pentru care buzele noastre se deshidratează este linsul buzelor. S-ar crede că asta ar fi de fapt de ajutor, însă efectul este exact invers: buzele devin și mai iritate.

Soluția cea mai bună ar fi să avem întotdeauna la noi un balsam de buze hidratant pe care să îl folosim de câteva ori pe zi. Cele mai bune sunt cele ușor grase pentru a oferi buzelor un strat de protecție rezistent. Dacă buzele sunt deja inflamate, ar trebui să folosim un balsam care conține hidrocortizon. Pentru a îndepărta pielea uscată de pe buze, nu trebuie să o facem cu unghiile. Ideal ar fi ca după duș să ne ștergem ușor buzele cu un prosop umed, după care să aplicăm din belșug balsam de buze.

3. Picioare

După ce purtăm o iarnă întreagă numai cizme și ghete, picioarele noastre devin aspre. La fel ca și mâinile, călcâiele pot deveni atât de inflamate încât să se formeze bătături dureroase, usturătoare și sângeroase.

Putem evitarea formării acestora sau ameliorarea celor deja existente trebuie să aplicăm pe călcâie seara, înainte de culcare, un strat gros de cremă ce conține uree și apoi dormim cu șosete în picioare. Efectele se vor vedea după aproximativ o săptămână când pielea călcâielor va fi mai moale și va putea fi cu ușurință îndepărtată folosind o piatră ponce. După aceea, acest tratament va fi suficient dacă îl vom aplica de două ori pe săptămână. În acest fel, când va veni sezonul cald, picioarele noastre vor fi din nou pregătite să poarte sandale.

Sursă: blog.doctoroz.com

Leave a Comment
Share

Recent Posts

40 de poze cu cei mai frumoși cai

Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…

mai 6, 2021

Top probleme de cuplu în timpul crizei sanitare

Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…

apr. 4, 2021

Lilith, prima soție a lui Adam

Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…

mart. 25, 2021

Istoria sărbătoririi zilei de naștere

Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…

mart. 16, 2021

3 modalități prin care băncile „te mănâncă” de bani

Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…

mart. 2, 2021

Care au fost primii oameni pe Pământ și pe ce altă planetă ar fi putut trăi inițial?

Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…

feb. 22, 2021