Filmele bazate pe fapte reale sunt inegalabile și pline de emoții. Ele prezintă poveștile de viață ale unor oameni și faptele lor de necrezut. În această listă, vă prezentăm 10 cele mai bune filme, noi, bazate pe povești reale.
Alexander Fehling pătrunde în Labirintul minciunilor sau Im Labyrinth des Schweigens, tânărul procuror curajos Johann Radmann, reușeste cu caracterul său puternic să descopere toate adevărurile. Acest thriller patrunde adânc în cercetările efectuate în Germania la sfârșitul anilor ’50 pentru a descoperi atrocitățile comise de soldații SS la Auschwitz.
Unbroken (2014), un film extraordinar regizat de Angelina Jolie: scenariu, coloana sonora, joc actoricesc si o regie excelentă. Unbroken se concentrează pe viața regretatului Louis Zamperini, maratonist olimpic şi aviator în Al Doilea Război Mondial capturat de armata japoneză în timpul al doilea război mondial. Emoția si dramatismul definesc in buna masura Unbroken, iar faptul ca povestea este inspirata din fapte reale intensifica emoțiile celui care privește filmul.
Tim Burton se îndepărtează de genul fantastic cu acest film biografic despre Margaret Keane (Amy Adams), pictoriţă americană ce s-a bucurat de un fenomenal succes în anii ’50, când portretele ei scoase în evidenţă de ochii supradimensionaţi erau extrem de populare, vândute sub numele soţului pictoriţei, Walter Keane (Christoph Waltz). Artista va începe o bătălie legală pentru a-şi putea semna lucrările cu propriul nume, iscând unul dintre cele mai faimoase procese din justiţia americană.
Regizat de polonezul Andrzej Wajda, „Walesa: Man of Hope” prezintă povestea fostului președinte al Poloniei, Lech Walesa, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1983. Acest film biografic, hagiografic prezintă două decenii cheie din istoria Poloniei. Wajda a fost liderul de sindicat care a ridicat Solidaritatea ca un erou. Robert Wieckiewicz a caștigat deja un premiu pentru interpretarea sa din filmul Walesa.
Morten Tyldum patrunde in viata lui Alan Turing, om de știință vizionar, erou de război (el a condus echipa care a spart codul Enigma și a ajutat la încheierea celui de-al doilea război mondial) și pictograma vieții tragice gay.
A fost filmul biografic și de dragoste al momentului.
Stephen Hawkings, realizat pe baza volumului de memorii „Travelling to Infinity: My Life with Stephen”, scris de Jane Wilde, soţia fizicianului. Stephen Hawkins a fost diagnosticat la 21 de ani cu o boală gravă, degenerativă, iar doctorii i-au spus că mai are de trăit doar doi, trei ani. Cu toate stea, el a ajuns la 72 de ani în prezent, devenind pe parcurs şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge (funcţie ocupată cândva şi de Isaac Newton) şi unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă ai zilelor noastre.
Renee Witherspoon cu un rucsac plin trebuie să călătorească 1.700 de kilometri pe jos. Filmul este bazat pe povestea lui Cheryl Strayed, la varsta de 26 a vrut să se plimbe singură și să traverseze Pacific Crest Trail, un superb traseu montan ce uneşte nordul Statelor Unite de graniţa cu Mexicul, în scopul de a abandona viața dezastruoasă de până acum. Filmul explorează pericolele întâmpinate, dar şi satisfacţia încercată de tânăra femeie în timpul acestei călătorii care mai întâi o îngrozeşte, apoi o face mai puternică şi, la sfârşit, o vindecă.
O dramă inspirată de fapte reale care se concentrează pe povestea de viaţă a lui John Du Pont (Steve Carell), moştenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o formă de schizofrenie paranoidă şi care ajunge să-l ucidă pe prietenul lui de-o viaţă, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice.
Regizorul Clint Eastwood i-a dat rolul principal lui Bradley Cooper în interpretarea lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a SUA.
Chris este trimis în Irak cu unica misiune de a-şi proteja camarazii pe câmpul de luptă. Acurateţea ţintei sale a salvat multe vieţi, motiv pentru care colegii de arme l-au supranumit „Legenda”. Însă povestea lui a ajuns dincolo de liniile inamicilor, care au pus preţ pe capul său şi l-au transformat în ţintă râvnită pentru insurgenţi. Cu toate dramele războilui, Chris se mai loveşte şi de datoria de a fi soţ şi tată model pentru familia care îl aşteaptă acasă.
Inspirat din fapte reale, filmul „Lunetistul American” dezvăluie o poveste cutremurătoare şi emoţionantă.
Filmul, regizat de Ava Duvernay, îl portretizează pe tânărul Martin Luther King și marșul întreprins de liderul negru de la Selma la Montgomery, Alabama, în 1965 pentru a apăra drepturile civile și aprobarea drepturi egale de vot, ceea ce face ca președintele Johnson să fie nevoit să semneze legea privind dreptul de vot, în acel an. Un film bun cu multe distincții și premii Oscar.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment