Categories: DiverseEconomieStiri

Top 10 cele mai sărace țări din lume în 2016

Rate this post


Clasamentul 2016 întocmit pe baza PIB (PPC), folosit pentru compararea nivelului de trai din țări diferite.

În general, există două metode standard de a măsura bogăția unei țări și cât de bogați sau cât de săraci sunt locuitorii săi. Cel mai folosit indicator este produsul intern brut (PIB), care reprezintă mărimea economiei unei țări. De fapt PIB-ul pe cap de locuitor măsoară bunăstarea medie, bogăția și sărăciei locuitorilor unei țări. Cu toate acestea, PIB-ul pe cap de locuitor este mai puțin util atunci când comparăm economiile dincolo de frontierele unei țări, deoarece PIB-ul este exprimat în moneda locală a unei țări.

În acest top vă prezentăm cele mai sărace țări ale lumii. Este o altă realitate dură ce nu poate fi ocolită, iată care sunt cele mai sărace 10 țări din lume în 2016.

1. Malawi (PIB pe cap de locuitor – 226.50 de dolari)

Malawi deține o populație de 16 milioane fiind, de asemenea, una dintre cele mai mici state din Africa. Malawi suferă foarte mult datorită lipsei accesului la educație, asistenței medicale, infrastructurii, și a calității condițiilor de trai. Economia acestei țări provine din agricultura practicată într-un mod primitiv. Cu cel mai mic PIB din lume 226,50 de dolari pe cap de locuitor este cea ma săracă țară din lume.

2. Burundi (PIB pe cap de locuitor – 267.10 de dolari)

Burundi a trecut de-a lungul timpului prin violență și dispute politice, iar astăzi are au o rată a sărăciei de 67%. Cu o populație în creștere rapidă, prețuri la alimente în creștere, și un PIB pe cap de locuitor de 267,10 dolari, Burundi este a doua cea mai săracă țară din lume.

3. Republica Centrafricană (PIB pe cap de locuitor – 333.20 de dolari)

Precum Liberia, Republica Centrafricană a fost victimă a războiului și a instabilității politice. Economia sa provine în marea majoritate din agricultură, iar 45% din veniturile sale provin din exporturile de diamante. Cu toate acestea, din cauza infrastructurii și a prostei guvernări, doar aproximativ 4% din terenul său arabil este cultivat.

4. Niger (PIB pe cap de locuitor – 415.40 de dolari)

PIB-ul pe cap de locuitor al Nigeriei este de 415,40 dolari. Economia aceste țări este bazată pe extragerea resurselor naturale valoroase (inclusiv aur, uraniu, și chiar și petrol), și pe agricultura la scară mică. Din nefericire aceste surse economice sunt distruse de schimbările climatice și meteorologice, și, prin urmare, Niger este o țară foarte săracă.

5. Liberia (PIB pe cap de locuitor – 454.30 de dolari)

Liberia a fost supusă unui conflict politic de-a lungul a 14 ani, care a avut efecte devastatoare asupra economiei sale. PIB-ul pe cap de locuitor al acestei țări se ridică la 454,30 de dolari, iar în 2010, sa estimat că mai mult de 80% din oamenii acestei țări trăiau cu mai puțin de 1,25 $ pe zi.

6. Madagascar (PIB pe cap de locuitor – 463.00 de dolari)

Cu o populație de mai mult de 20 de milioane de oameni, Madagascar are un PIB pe cap de locuitor de 463,00 $, aproximativ 70 la suta dintre locuitorii acestui stat trăiesc sub pragul sărăciei.

7. Republica Democratică Congo (PIB pe cap de locuitor – 484.20 de dolari)

Republica Democratică Congo este a doua cea mai mare țară din Africa, care deține o populație de aproximativ 77 de milioane de oameni. Republica Democratică Congo este foarte bogată în resurse naturale, însă datorită corupției și incompetenței sistemului politic, PIB-ul pe cap de locuitor a acestei țări este de 484,20 dolari, fiind considerată o țară săracă.

8. Gambia (PIB pe cap de locuitor – 488.60 de dolari)

Gambia, este una dintre cele mai mici țări de pe continentul african dar și printre cea mai săracă. Cu o suprafață de aproximativ 11.000 de kilometri pătrați și o populație de aproximativ 1,8 milioane de oameni, Gambia se confruntă cu sărăcia extremă. Cu un PIB pe cap de locuitor de 488,60 $, peste jumătate din populație trăiesc la limita sărăciei.

9. Etiopia (PIB pe cap de locuitor – 505.00 de dolari)

În 2007, Etiopia s-a situat deasupra multor state din Africa sub-Sahariană la creștere economică. Cu toate că, ea rămâne una dintre cele mai sărace țări din lume, care deține un PIB pe cap de locuitor de 505,00 de dolari. Cu o populație foarte mare economia Etiopiei este dependentă de o industrie agricolă slab finanțată, slab dezvoltată, și vulnerabilă.

10. Guineea (PIB pe cap de locuitor – 523.10 de dolari)

Guineea, cu un PIB de 523,10 de dolari pe cap de locuitor, din anii 1990 și pînă astăzi nu a avut stabilitate economică, atunci când industriile miniere și agricole funcționau. Guineea a căzut victimă crizelor sociopolitice care au dus în jos economiile sale. O mare parte din economia sa este bazată în mare măsură pe agricultură, care este dificilă, deoarece fermierii au acces la informații învechite și tehnologie învechită.

Leave a Comment
Share

Recent Posts

40 de poze cu cei mai frumoși cai

Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…

mai 6, 2021

Top probleme de cuplu în timpul crizei sanitare

Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…

apr. 4, 2021

Lilith, prima soție a lui Adam

Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…

mart. 25, 2021

Istoria sărbătoririi zilei de naștere

Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…

mart. 16, 2021

3 modalități prin care băncile „te mănâncă” de bani

Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…

mart. 2, 2021

Care au fost primii oameni pe Pământ și pe ce altă planetă ar fi putut trăi inițial?

Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…

feb. 22, 2021