Există anumite țări care au o inflație anuală uriașă, care crește nivelul prețurilor atît la bunuri cît și la servicii, asta în ciuda faptului în care moneda are o puterea de cumpărare scăzută.
În acest articol, vă prezentăm clasamentul celor 10 țări cu cea mai mare inflație de pe planetă. Potrivit datelor furnizate, clasamentul este următorul:
Economia Venezuelei este estimată la o scădere cu 10% în 2016, iar în 2017 scăderea economică va fi masivă. FMI estimează că va fi în recesiune economică până în anul 2019. Moneda țării, Bolivarul, este una dintre cele mai slabe monede din lume, fapt pentru care inflația Venezuelei a ajuns la +700%.
În acest an prețurile vor crește cu 119%. PIB-ul Sudanului va crește cu 2,7%, însă datorită infrastructurii sale slabe, scăderii producției de țiței (din cauza prețurilor scăzute ale petrolului) și a mediului său politic haotic, Sudanul de Sud a înregistrat o inflație de 371%.
Siria este o țară din Asia cu 17 de milioane de locuitori. Această țară din Orientul Mijlociu a fost devastată de islamiștii grupului terorist ISIS care a ucis o mare parte din populația sa și a alungat milioane de oameni din Siria. În această țară inflația anuală ajunge la 47.7%.
Argentina este o țară din America de Sud cu 43 de milioane de locuitori. Avînd capital în Buenos Aires este una dintre cele mai importante economii din America de Sud, moneda sa este peso și este considerată a patra țară din lume cu cea mai mare rată a inflației din lume. În ultimul an inflația a ajuns la 42.8%.
Surinamul este cea mai mică țară din America de Sud, nu numai ca mărime geografică, ci și ca populație. Aceasta țară se confruntă cu grave probleme și poporul său denunță o creștere neprevăzută a electricității și a prețului apei. Țara a ajuns în această situație datorită scăderii prețurilor la aur și la petrol. Numeroasele fabrici și mine de bauxită și de alumină din țară s-au închis anul trecut, făcând ca inflația anuală să ajungă la 39.0%
Pe termen lung, rata inflației din Yemen se preconizează că va crește în jurul valorii de 9,00% pînă în 2020. Conflictul în curs de desfășurare din Yemen a provocat o criză umanitară catastrofală. Începând din luna martie a anului 2017, aproximativ 17 milioane de yemeniți vor avea nesiguranță alimentară pe ordinea de zi. În această țară rata anuală a inflației ajunge la 31.5%.
Angola este o țară în sud-vestul continentului Africa cu 28,81 milioane de locuitori. În ciuda abundenței de resurse naturale este una dintre economiile cu cea mai mare rată de creștere economică din Africa, însă cu toate astea Produsul Inter Brut rămâne unul dintre cele mai scăzute din lume datorită lipsei industriei. Agricultura susține o mare parte a populației. Rata anuală a inflației în Angola este de 26.9%.
Republica Malawi este un stat fără ieșire la mare din sud-estul Africii cu 18,09 milioane de locuitori. Malawi este o țară agricolă și rurală: rata de urbanizare este de numai 10,8%, iar agricultura este responsabilă pentru 90% dintre exporturi, asigurând în același timp hrana zilnică a populației. Inflația consumă majoritatea veniturilor disponibile ale populației, prețurile mărfurilor esențiale sunt în continuă creștere.
Zambia este o țară săracă datorită corupției, dependenței economiei de exploatarea materiilor prime, lipsa forței de muncă calificate, bolile și asistența medicală deficitară. Prețurile de consum în Zambia continuă să crească anual, iar rata anuală a inflației măsoară 20.7%.
Ghana este o țară bogată în materii prime. Economia sa se bazează în principal pe producțiile agricole, iar sectorul serviciilor a crescut semnificativ la începutul anului 2010. Însă, începând cu 2013, din cauza unei politici fiscale prea flexibile a cunoscut o devalorizare a monedei. Prin urmare, au apărut probleme la alimentarea cu electricitatea a locuințelor, iar datorită scăderii prețurilor la petrol PIB-ul acestei țări a scăzut cu 30%. În 2016 inflația în Ghana a ajuns la 17.8%.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment