Criza sanitară a reprezentant (și încă mai reprezintă) o provocare pentru oameni, atât la nivel colectiv, cât și la nivel individual. Viața de cuplu s-a schimbat (în unele cazuri în mod radical) în timpul pandemiei. 40% dintre cupluri au experimentat o creștere a discuțiilor în contradictoriu în această perioadă. Temele de discuții sunt variate și de diverse intensități, dar dintre acestea se diferențiază anumite probleme care s-au accentuat în timpul crizei sanitare. În cele ce urmează vom analiza care sunt acele probleme care pot transforma criza sanitară într-un criză de cuplu majoră.
64% dintre cupluri consideră că existența unor pasiuni comune conduce la consolidarea relației. În timpul pandemiei, peste 40% dintre cupluri au menționat că au petrecut cu 20 de ore mai mult alături de partener în timpul crizei sanitare. Prilej de apariție a unor probleme cauzate de pasiunile și hobby-urile partenerului de cuplu. Din păcate, nu toate aceste pasiuni sunt de natură să favorizeze relația.
De exemplu, jocurile de noroc care nu sunt jucate în mod responsabil. Dacă acestea nu sunt accesate pe platforme licențiate, precum cele evaluate de Bogdan Cazino și care susțin politica jocului responsabil, atunci timpul petrecut online nu mai este cuantificat corect. Ceea ce conduce la apariția unor probleme majore la nivel de cuplu. Astfel de motive au constituit prilej de certuri între parteneri în cazul a 41% dintre cupluri în 2020.
Rezolvarea situației este simplă: stabilirea unui anumit timp alocat pasiunilor individuale și respectarea acestui interval de către ambii parteneri. În plus, relația trebuie să primeze, așadar, este nevoie de proiecte și sarcini comune pentru a consolida legăturile dintre parteneri. Printre acestea se numără proiectele legate de locuință, gătitul împreună, urmărirea de filme și seriale alături de partener (75% dintre cupluri preferă acest tip de activitate).
O altă problemă majoră a cuplurilor în această perioada este legată de lipsa comunicării. 18% dintre cuplurile care au avut de înfruntat pandemia s-au bucurat de o comunicare eficientă. 82% dintre acestea au avut de-a face cu diferite probleme legate de comunicare. Printre acestea se numără discuțiile legate de sex, achiziționarea produselor necesare cuplului și timpul petrecut pe telefon de către parteneri.
Rezolvarea diferendelor de opinie și stabilirea unor punți de legătură între parteneri se bazează foarte mult pe iubirea fizică, nu doar pe cea emoțională. Drept urmare, cu cât vor fi mai dese reprizele de amor în cadrul cuplului, cu atât mai bine vor comunica partenerii. Secretul constă în eliberarea oxitocinei, care este responsabilă de consolidarea relațiilor pe termen scurt și lung între parteneri.
56% dintre cuplurile care au stabilit și respectat diviziunea muncii în cazul activităților casnice au toate șansele să supraviețuiască crizei sanitare. În general, dat fiind că sarcinile de natură casnică sunt aproape în sarcina exclusivă a femeii, a condus la izbucnirea unor conflicte pe timpul crizei sanitare.
De exemplu, 78% dintre femei se ocupă de călcatul rufelor, în comparație cu 11% dintre bărbați. 73% dintre femei gătesc, spre deosebire de 16% dintre bărbați, la fel cum se întâmplă și în cazul ștersului prafului, unde 69% dintre femei sunt responsabile, spre deosebire de 15% dintre bărbați.
Există, însă și două categorii de activități la care procentajul de împărțire a sarcinilor este aproape egal. Cumpărăturile pentru gospodărie (37% sunt realizate de femei și 38% de bărbați) și aspiratul (49% de femei și 34% de bărbați) sunt activitățile care nu au ridicat probleme în cadrul cuplului. Stabilirea unei diviziuni a muncii casnice echitabile între parteneri poate rezolva orice problemă de acest gen în timpul crizei sanitare.
Lista problemelor cu care cuplurile s-au confruntat în timpul pandemiei include diferențele de priorități, plictiseala și stresul emoțional cauzat de incertitudini. 31% dintre cupluri au avut de-a face cu discuții care au pus într-un pericol real relația, în timp ce 34% au ajuns să se separe sau să divorțeze.
Consolidarea relației prin identificarea acelor elemente care le sunt comune partenerilor și o relație fizică mult mai intensă sunt două dintre posibilele rezolvări ale acestor probleme. Mai mult decât atât, cuplurile care au înțeles că au un viitor împreună și că interesele comune trebuie să primeze, au reușit să treacă cu bine peste această provocare (60%). De aceea, criza sanitară nu trebuie privită neapărat ca o situație dramatică pentru că, la nivel de cuplu, poate reprezenta acel element care conduce la întărirea relației pe termen lung.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Covid-19 (coronavirus) a atras după sine numeroase limitări în ceea ce privesc călătoriile în străinătate.…
Leave a Comment