Noi rezerve de petrol și gaze în următoarele decenii încep sa apară în lume, stocul mondial al acestei materii prime nu se va epuiza până la mijlocului secolului, în ciuda creșteri consumului care aproape sa dublat. Compania petrolieră britanică BP a prezis că lumea nu mai este în pericol de a rămâne fără petrol sau gaze în câțiva zeci de ani.
„Resursele energetice sunt abundente. Preocupările privind criza petrolului și a gazelor a dispărut”, a declarat luni, șeful diviziei BP Technology, David Eyton la prezentarea perspectivelor companiei.
Companiile exploratoare au început în ultimii ani să utilizeze noile tehnologii, în special sonde care permit extragerea materiilor prime din roci foarte dure. Utilizarea produselor chimice, a super-calculatoarelor și a roboților cresc în mod semnificativ randamentul extracției resurselor existente. Investițiile masive în industria extractivă, împreună cu dezvoltarea tehnologiei au dus la o creștere puternică a producției, declanșând o scădere cu 50% a prețurilor petrolului la nivel mondial în iunie 2014.
Prin aplicarea generală a acestor tehnologii resursele extrase la nivel global din rezervele de combustibili fosili ar putea crește de la 2,9 miliarde de barili de țiței cât este nivelul actual, la 4,9 milioane de barili pînă în 2050. BP estimează că lumea va consuma în timp cu 2,5 miliarde de barili mai mult. Cu investiții suplimentare și cu dezvoltarea continuă a tehnologiei extracția ar putea ajunge până la 7,5 miliarde de barili, a spus Eyton, potrivit Reuters.
Recunoscut ca fiind frumos, calul a fost dintotdeauna cel mai fidel prieten al omului. Caii…
Află care sunt problemele cu care se confruntă cuplurile în timpul pandemiei, care sunt efectele…
Astăzi nu este un secret pentru nimeni că Adam a avut o primă soție -…
Este pur și simplu imposibil de stabilit cu exactitate data exactă a apariției unei tradiții…
Nu este surprinzător faptul că marile bănci obțin în fiecare an un profit din ce…
Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe…
Leave a Comment